Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Να πρυτανεύσει η Λογική για διασφάλιση της Υγείας των Πολιτών


Την ώρα που η Κύπρος, όπως και ο υπόλοιπος πλανήτης αντιμετωπίζει το μέγα ζήτημα της προστασίας της υγείας των πολιτών από την επέλαση του Κορωνοϊού είναι αδιανόητο η Πάφος να μένει ανοχύρωτη και να επιβαρύνει το πρόβλημα περισσότερο με τα σκουπίδια που άρχισαν να πλημυρίζουν την πόλη, λόγω της δικαιολογημένης απεργίας των εργαζομένων του Δήμου.



Πρέπει να βρεθεί λύση. Και πρέπει να βρεθεί τώρα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, ούτε εργαζόμενοι, ούτε Δήμαρχος, κανείς μας.

Ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάφου θεωρώ υποχρέωση μου να μην παραμείνω αδρανής.

Στήριξα την απεργία από την αρχή και συνεχίζω να στηρίζω τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και κάθε μορφή δημοκρατικής έκφρασης των αγώνων τους. Θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι να υπάρξει και σε αυτή την περίπτωση θετική κατάληξη. Παρόλα αυτά, η απεργία των εργαζομένων του Δήμου δεν μπορεί να συνεχιστεί για τον απλούστατο λόγο ότι οι επιπτώσεις της, μπορούν να πλήξουν την υγεία των δημοτών. Η τελευταία πρόταση που υπέβαλαν οι εργαζόμενοι και οι συντεχνίες για αναστολή των απεργιακών μέτρων με ταυτόχρονη αναστολή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας είναι απόλυτα λογική, υπεύθυνη και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουμε να ανταποκριθούμε άμεσα ώστε να τερματιστεί τώρα όσο είναι ακόμα καιρός η επικίνδυνη κατάσταση που άρχισε να διαμορφώνεται στην πόλη μας. Όλα τα υπόλοιπα υπάρχει χρόνος να τα συζητήσουμε, να τα θέσουμε ξανά στη σωστή τους βάση και μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες να λάβουμε τις αποφάσεις μας.

Καλώ τον Δήμαρχο και τους υπόλοιπους συναδέλφους μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, να δείξουν την υπευθυνότητα που σίγουρα διαθέτουν, και να αποδεχτούν την πρόταση των εργαζομένων και των συντεχνιών.

Εκείνο που σήμερα προέχει, εκείνο που τώρα επιβάλλεται, είναι η διαφύλαξη της Υγείας των Πολιτών.

Με εκτίμηση,

Φίλιππος Θ. Φιλίππου

Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου

Δημοτικής Ομάδας Κ.Σ. ΕΔΕΚ