Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας από αύριο στην Κύπρο

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε την περιοχή απομακρύνεται ανατολικά.
Σήμερα αρχικά, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές κυρίως στα βόρεια και στα ορεινά.
Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά τις μεσημβρινές ώρες, τοπικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή νοτίως του Τροόδους. Στην ατμοσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη που σταδιακά, από το μεσημέρι, υποχωρεί. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά, κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι λίγο ταραγμένη στα δυτικά και νότια παράλια και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Σταδιακά μέχρι το απόγευμα θα καταστεί γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος με ψηλές κυρίως νεφώσεις. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Τη Δευτέρα μετά τη διάλυση της τοπικής ομίχλης ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Σταδιακά, από το απόγευμα και μετά, θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Την Τρίτη καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή ενώ μέχρι την Τρίτη θα σημειώσει σταδιακά πτώση για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.