Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Κατηγορείται ότι δολοφόνησε οκτώ βρέφη

 

Σοκ έχει προκαλέσει στην Βρετανία η είδηση οτι μια νοσοκόμα που εργάζεται στη μαιευτική- παδιατρική κλινική του νοσοκομείου στο Τσέστερ, συνελήφθη χθες με την κατηγορία της δολοφονίας οκτώ μωρών. Σύμφωνα με την αστυνομία του Τσέσαϊρ, η Λούσι Λέτμπαϊ κατηγορείται για το θάνατο οκτώ βρεφών και για απόπειρα δολοφονίας ακόμα δέκα νεογέννητων.

Οι κατηγορίες αφορούν την περίοδο μεταξύ 2015 και 2016 μετά από έρευνα των αρχών σχετικά με θανάτους βρεφών στο νοσοκομείο «Countess of Chester».

Η 30χρονη νοσοκόμα είχε συλλήφθη για πρώτη φορά από την αστυνομία το 2018 μετά από αναίτια αύξηση θανάτων νεογέννητων στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν της είχαν αποδοθεί κατηγορίες καθώς δεν είχαν προκύψει στοιχεία

Η απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Τσέστερ, η οποία μάλιστα υπήρξε πρόσωπο της εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων ύψους 3 εκατομμυρίων λιρών για την κατασκευή παιδιατρικής κλινικής το 2013 και είχε επίσης εργαστεί στο Νοσοκομείο Γυναικών του Λίβερπουλ, συνελήφθη εκ νέου για τα ίδια φερόμενα αδικήματα και το 2019 και πάλι νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα αφού το νοσοκομείο εξέφρασε ανησυχίες για τον υψηλό αριθμό θανάτων μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιουλίου 2016 - οι οποίοι σύμφωνα με τους ειδικούς ήταν 10% πάνω από τον μέσο όρο.

Μια εσωτερική έρευνα πραγματοποιήθηκε όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πρόωρα μωρά είχαν πεθάνει μετά από καρδιακή και πνευμονική ανεπάρκεια και ήταν ασυνήθιστα αδύνατο να επανέλθουν παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Σε ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι τα βρέφη είχαν ασυνήθιστες κηλίδες στα χέρια και τα πόδια τους μετά το θάνατό τους. Ωστόσο, δεν μπορούσε να αποδειχθεί αιτία θανάτου και ζητήθηκε από την αστυνομία να εξετάσει την υπόθεση το 2017

Μιλώντας μετά τη σύλληψή της 30χρονης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο αρχηγός της αστυνομίας του Τσέσαϊρ, Ντετέκτιβ Πολ Χιούτζες,  δήλωσε: «Έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε την έρευνα για έναν αριθμό θανάτων μωρών στη μονάδα νεογνών του Νοσοκομείου Τσέστερ. Εκείνη την εποχή μια αφοσιωμένη ομάδα ντετέκτιβ εργάστηκε σκληρά σε αυτήν την εξαιρετικά περίπλοκη και πολύ ευαίσθητη υπόθεση κάνοντας ό, τι μπορούν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν για να εντοπίσουν τι οδήγησε σε αυτούς τους θανάτους. Τον Ιούλιο του 2018, ένας επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης συνελήφθη με υποψία δολοφονίας σε σχέση με τους θανάτους οκτώ μωρών και την απόπειρα δολοφονίας έξι μωρών στη μονάδα νεογνών στο νοσοκομείο. Βγήκε με εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών».

Φίλοι και συγγενείς της Λούσι Λέτμπαϊ δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι αυτό το καλοσυνάτο κορίτσι θα έχει κάνει ένα τέτοιο φρικτό έγκλημα και δήλωναν σίγουροι για την αθωότητα της 30χρονης νοσοκόμας.

Η Λέτμπαϊ, πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα, Πεμπτη,  στο Δικαστήριο του Γουόρινγκτον.



Δεν υπάρχουν σχόλια: