Κυριακή 4 Απριλίου 2021

16χρονη πέθανε από κορωνοϊό

Ένας ακόμη θάνατος ανηλίκου καταγράφεται στη σημερινή επιδημιολογικη έκθεση του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 16χρονη από τις Φιλιππίνες. Μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό και απνοϊκή στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και λίγο αργότερα κατέληξε.
Πρόκειται - σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ - για τον τρίτο θάνατο για τις ηλικίες ως 17 ετών - παρά το γεγονός ότι σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία έχεικαταγραφεί το 7,4% των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Όπως είναι γνωστό, είχε προηγηθεί ο θάνατος από επιπλοκές του κορωνοϊού ενός μωρού μερικών εβδομάδων και μίας 16χρονης στην Θήβα.



Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» πριν από μερικές μέρες, από τη μητέρα της. Πριν από τη μεταφορά της στο νοσοκομείο είχε εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού. Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο στην ηλικιακή ομάδα 0-17 ετών, στην οποία έχει καταγραφεί μόλις το 7,4% των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, πρόκειται για 16χρονη που έχασε χθες τη ζωή της από κορωνοϊό. Μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» έχοντας χάσει τις αισθήσεις της και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν έγινε δυνατό να αναταχθεί. Στο πλαίσιο των προσπαθειών ελήφθη δείγμα ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος (μοριακή εξέταση) η οποία και έδειξε ότι το κορίτσι ήταν θετικό στον ιό. Η Φιλιππινέζα μητέρα της είπε στους γιατρούς ότι το παιδί την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη υπέφερε από διάρροια και εμετούς, ενώ από την Τετάρτη άρχισε να νιώθει πόνο στο στήθος.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να διαπιστωθούν μέσα από την ιατροδικαστική εξέταση η οποία διενεργείται. Εκτιμάται ότι είτε επηρεάστηκε από τη λοίμωξη covid19 η καρδιακή λειτουργία, είτε ότι επρόκειτο για θρόμβωση, ως συνέπεια της μόλυνσης από τον ιό. Ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού είχε χάσει τη ζωή του πριν από έναν χρόνο από καρδιακό νόσημα.

Στη μονάδα λοιμώξεων του «Αγία Σοφία» νοσηλεύονται συνολικά 12 παιδιά διαφόρων ηλικιών έως την ηλικία των 15 ετών ανάμεσά τους και δύο νεογνά από μητέρες θετικές.

Η ζωή κανενός από αυτά δεν διατρέχει κίνδυνο. Τις τελευταίες εβδομάδες, κατά την κορύφωση του τρίτου κύματος παρατηρείται αυξημένος ο αριθμός των παιδιών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ενώ κατά τους προηγούμενους μήνες τα παιδιά που νοσηλεύονταν στην μονάδα covid ήταν συνήθως δύο έως τρία.

Όλοι οι εργαζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές που προσπάθησαν να επαναφέρουν το 16χρνο κορίτσι στη ζωή είναι πλέον σε καραντίνα.

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: