Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Νεαρή φοιτήτρια σκοτώθηκε στη Γαύδο

 

Θρήνος για τη νεαρή φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία έχασε τη ζωή της στη Γαύδο, σε τροχαίο δυστύχημα. Ήταν από την Κέρκυρα. Επέβαινε σε ΙΧ αυτοκίνητο μαζί με έναν 40χρονο, κάτοικο του νησιού, όταν «λύθηκε» το χειρόφρενο και το όχημα έπεσε σε γκρεμό, στο δρόμο προς Βατσιανά.
Η άτυχη 28χρονη φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, έχασε ακαριαία τη ζωή της, ενώ ο άνδρας, κατάφερε να βγει από το όχημα, και γλίτωσε με τραύματα.

Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα τοπικά μέσα, εντόπισε στη χαράδρα διερχόμενος οδηγός, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές. Η ανάσυρση της σορού έγινε από άνδρες της ΕΜΑΚ και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Χανίων.

 «Ο αναπάντεχος χαμός μιας νεαρής και πολύ γλυκιάς κοπέλας στη Γαύδο, γέμισε θλίψη το νησί μας. Από την πρώτη στιγμή της είδησης του ατυχήματος εθελοντές μας έσπευσαν στο σημείο ώστε να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς ο χρόνος και η σοβαρότητα των τραυμάτων της κοπέλας δεν ήταν σύμμαχοί μας. Ως δημοτικό συμβούλιο εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους της με την ευχή να μην υπάρξει άλλο θύμα τροχαίου στο νησί μας», αναφέρει ο δήμος Γαύδου για την τραγωδία.

Η νεαρή φοιτήτρια είχε επιλέξει το ακριτικό νησί για να ζήσει. Μάλιστα, πριν από έναν χρόνο περίπου, τον Ιούλιο του 2020, η Κορίνα παρουσίασε μέσω τηλεδιάσκεψης στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης την ερευνητική της εργασία με τίτλο «Εναλλακτικός Τουρισμός: Μεθοδολογία σχεδιασμού βιώσιμης οικοτουριστικής μονάδας στη Γαύδο».

Η ίδια είχε γράψει για την ερευνητική της εργασία: «Η παρούσα εργασία ερευνά το φαινόμενο του τουρισμού. Με αφορμή την ποιότητα ζωής, όπως παράλληλα τον σεβασμό ως προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθίσταται αναγκαία η εισχώρηση του Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού και άλλων βοηθητικών εννοιών, στην ιδεολογία της δόμησης. Η ιδέα της μελέτης βασίζεται στην εφαρμογή των παραμέτρων αυτών, στον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός βιώσιμου οικοτουριστικού καταλύματος, μικρής κλίμακας και αποτελούμενο, ως επί το πλείστον, από φυσικά υλικά της Γαύδου».

Επιπλέον, μόλις πριν από λίγες ημέρες, στην τελευταία της ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το flashnews, μετέφερε την αγωνία της για το μέλλον του ακριτικού νησιού. «Καλημέρα σε όλους, από το όμορφο νησί που φωνάζει βοήθεια. Ακολουθεί ένα καλοκαίρι που η επισκεψιμότητα θα ξεπεράσει τη φέρουσα ικανότητα σε όλους τους τομείς και κατά βάση στον τομέα των υποδομών και αυτόν του Σεβασμού στον Άλλον και στο Περιβάλλον. Οι αρμόδιοι φορείς, οφείλουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για αυτό, όπως και για τις υπόλοιπες ανάγκες που κραυγάζει το νησί, και σαν αρχιτέκτονας και φυσιολάτρης, κάθε ήπια ανάπτυξη να γίνεται με τρόπο Β Ι Ω Σ Ι Μ Ο», είχε δημοσιεύσει.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του flashnews, είχε επιλέξει ως ψευδώνυμο στο προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα επώνυμο που κατέληγε σε «-νακη». Ζούσε στη Γαύδο τους τελευταίους μήνες στο πλαίσιο αποκατάστασης της υγείας της από τροχαίο ατύχημα και επιπλέον εκεί ήταν και μια αγαπημένη της φίλη. Και είχε αποφασίσει να παραμείνει στο νησί που τη γοήτευσε και το αγάπησε.

Πηγή: iefimerida.gr -https://www.iefimerida.gr/ellada/korina-gaydos-thrinos-gia-ti-neari-foititria

Δεν υπάρχουν σχόλια: