Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Δείτε το νέο πρόγραμμα διάθεσης ραντεβού για εμβολιασμό

Συνεχίζοντας την υλοποίηση του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού κατά της COVID-19, με τελικό στόχο την θωράκιση της υγείας των πολιτών μέσα από την εμβολιαστική κάλυψη σημαντικού ποσοστού του πληθυσμού, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι την περίοδο 13-17 Απριλίου η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει για τις ακόλουθες ομάδες:

  1. Ηλικιακή ομάδα 55-56: Από την Τρίτη, 13 Απριλίου, στις 8 το πρωί μέχρι και την Τετάρτη, 14 Απριλίου, στις 8 το βράδυ. Θα διατεθούν 20,000 ραντεβού.
  2. Ηλικιακή Ομάδα 53-54: Από την Παρασκευή, 16 Απριλίου, στις 8 το πρωί μέχρι και το Σάββατο, 17 Απριλίου, στις 8 το βράδυ. Θα υπάρξει ανακοίνωση για τον αριθμό των ραντεβού που θα διατεθούν.

Επιπλέον, λόγω του τεχνικού ζητήματος που προέκυψε στην Πύλη Εμβολιασμού τις ημέρες που είχαν προτεραιότητα τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω, θα δοθεί εκ νέου η δυνατότητα στα άτομα ηλικίας 61-63 ετών, να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. Η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι διαθέσιμη μόνο για τα άτομα ηλικίας 61-63 την Πέμπτη, 15 Απριλίου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εμβολιασμοί γίνονται σε Εμβολιαστικά Κέντρα που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες, με τα διαθέσιμα αδειοδοτημένα εμβόλια της AstraZeneca, της Moderna και της Pfizer, ενώ αναμένεται σύντομα να προστεθεί και το εμβόλιο της Johnson&Johnson.

Προτρέπονται οι πολίτες να προχωρούν στη διευθέτηση του ραντεβού τους για εμβολιασμό με τα διαθέσιμα, επιστημονικά εγκεκριμένα και αδειοδοτημένα εμβόλια. Πιθανή καθυστέρηση στην εμβολιαστική κάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή νόσηση και ανάγκη για νοσηλεία.



https://www.pio.gov.cy/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF.html?id=19585#flat


Δεν υπάρχουν σχόλια: