Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021

Αναστέλλει πτήσεις η Jet2 μέχρι 23 Ιουνίου

 

Την αναστολή πτήσεων και πακέτων διακοπών από την Jet2 έως τουλάχιστον τις 23 Ιουνίου ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί πισωγύρισμα στις προσπάθειες για κάθοδο Βρετανών τουριστών στην Κύπρο, η οποία αναμενόταν να αρχίσει από τις 17 Μαΐου.
Κι αυτό αφού η Jet2 είναι μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου και βασικός μεταφορέας των Βρετανών στο εξωτερικό.

Ο Στιβ Χίπι επικαλέστηκε για την απόφαση την «αβεβαιότητα» που δημιουργείται από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών αναψυχής.

Ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς είπε νωρίτερα ότι οι χώρες-προορισμοί για τους Βρετανούς ταξιδιώτες θα υπάγονται σε «πράσινη», «πορτοκαλί» ή «κόκκινη» κατηγορία ανάλογα με την επικινδυνότητά τους ως προς τον κορωνοϊό, με διαφορετικό βαθμό περιορισμών για κάθε κατηγορία.


Ωστόσο, το ποιες χώρες θα υπάγονται σε ποια κατηγορία δεν αναμένεται να ανακοινωθεί πριν από τις αρχές Μαΐου.

Ο κ. Χίπι δήλωσε «εξαιρετικά απογοητευμένος από την έλλειψη σαφήνειας και λεπτομέρειας» στο κυβερνητικό σχέδιο και ως εκ τούτου «με βαριά καρδιά» έλαβε την απόφαση παράτασης της αναστολής πτήσεων έως τουλάχιστον τις 23 Ιουνίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: