Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

14χρονος πυροβόλησε 3 φορές συνομήλική του στο κεφάλι

 

Ένα 14χρονο αγόρι από το Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ, φέρεται να πυροβόλησε τη φίλη του τουλάχιστον τρεις φορές στο κεφάλι, αφού εκείνη προσπάθησε να τον χωρίσει.

Το 14χρονο κορίτσι, Jazlene Jones, έζησε από θαύμα μετά τους πυροβολισμούς, ενώ το αγόρι που την πυροβόλησε, ο Elia Olson, κινδυνεύει με φυλάκιση έως και 60 χρόνια, καθώς κατηγορήθηκε ως ενήλικας για απόπειρα δολοφονίας και κατοχή επικίνδυνου όπλου, σύμφωνα με πληροφορίες της New York Post.

Την Κυριακή το μεσημέρι (8/1), το ζευγάρι περπατούσε στις σιδηροδρομικές γραμμές της πόλης, περίπου 25 μίλια νότια του Μιλγουόκι, για να καπνίσει, σύμφωνα με την Jazlene. Στην συνέχεια η 14χρονη είπε στον Elia ότι ήθελε να τερματίσει τη σχέση τους και εκείνος τις είπε να κλείσει το κινητό της πριν το πετάξει και στη συνέχεια τη σημαδέψει στο κεφάλι, με ένα λευκό περίστροφο και την πυροβόλησε μία φορά.

Η 14χρονη ικέτευσε για τη ζωή της, αλλά το αγόρι της είπε ότι, «πρέπει να πεθάνεις» και ύστερα την πυροβόλησε άλλες δύο με τρεις φορές πριν φύγει τρέχοντας από το σημείο. Παρά τα τραύματά της, η Jazlene έφυγε τρέχοντας και έκανε σήμα σε έναν μοτοσικλετιστή κοντά στον σημείο που έγινε το περιστατικό.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τρία τραύματα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. Μία από τις σφαίρες εισήλθε από το αριστερό ζυγωματικό της και καρφώθηκε στο λαιμό της κοντά στην καρωτίδα της, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα. Στο νοσοκομείο, η Jazlene φέρεται να είχε συνέλθει και αναγνώρισε τον 14χρονο Elia ως το άτομο που την πυροβόλησε.

Η οικογένεια της Jazlene δήλωσε ότι υποβλήθηκε σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση και ότι έχουν προγραμματιστεί αρκετές ακόμη επεμβάσεις, αλλά αναμένεται να επιβιώσει.

«Σε ηλικία 14 ετών, αυτό το κορίτσι θα πρέπει τώρα να ζει με ένα μάτι και να ζει με σφαίρες στο λαιμό και το κεφάλι της», ανέφερε η οικογένεια σε μια σελίδα GoFundMe (πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων).

«Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση/κατάσταση της Jazlene, έχει καλή διάθεση και είναι ένα κινούμενο θαύμα. Η οικογένειά της εκτιμά όλη την αγάπη, τις προσευχές και την υποστήριξη που έχουν δώσει όλοι. Έχει μακρύ δρόμο για την ανάρρωση με τραυματισμούς που αλλάζουν τη ζωή της».

Ο 14χρονος Elia φέρεται να παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε τη φίλη του και υποστήριξε ότι το έκανε «σε μια κρίση οργής για μια ανάρτηση στο Snapchat και μία πρόταση για χωρισμό».

Η αστυνομία τον συνέλαβε στο σπίτι ενός φίλου του, όπου βρήκε ένα 22άρι πιστόλι και δύο γεμιστήρες με σφαίρες των 9 χιλιοστών. Οι ερευνητές βρήκαν επίσης ματωμένα ρούχα και παπούτσια στο σπίτι του.

Ο δικαστής διέταξε να κρατηθεί ο 14χρονος Elia με εγγύηση 500.000 δολαρίων σε μετρητά και να μείνει μακριά από την Jazlene, το σπίτι της, τους φίλους και την οικογένειά της, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.


https://www.iefimerida.gr/ellada/ipa-14hrono-agori-pyrobolismos-kefali-fili-horismos

Δεν υπάρχουν σχόλια: