Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Όλες οι λεπτομέρειες του άγριου φονικού της Λευκωσίας

Υπόθεση συνωμοσίας για φόνο και ανθρωποκτονίας, με θύμα τον Δωρόθεο Δημητριάδη, 61 ετών, διερευνά η Αστυνομία, μέλη της οποίας προχώρησαν άμεσα στη σύλληψη τριών προσώπων, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 6.45μ.μ. χθες, μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Λατσιών, κλήθηκαν να μεταβούν σε συγκεκριμένη οδό, στα Λατσιά, όπου σύμφωνα με πληροφορία, αριθμός προσώπων επιτέθηκαν σε άλλο πρόσωπο. Με την άφιξη των αστυνομικών στη σκηνή, εντόπισαν ξαπλωμένο στην είσοδο πολυκατοικίας τον 61χρονο, ο οποίος φέρεται να ανέφερε στα μέλη της Αστυνομίας ότι χτυπήθηκε από άλλα πρόσωπα.

Λίγα λεπτά αργότερα ο 61χρονος έχασε τις αισθήσεις του, ενώ αφού εξετάστηκε από πλήρωμα ασθενοφόρου, που είχε κληθεί στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι δεν είχε ενδείξεις ζωής.

Στη σκηνή κλήθηκαν για αυτοψία ιατροδικαστές, σύμφωνα με τα ευρήματα των οποίων, ο 61χρονος έφερε διάφορες εξωτερικές κακώσεις.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, που ακολούθησαν, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον τριών προσώπων, βάσει της οποίας εκδόθηκαν εναντίον τους δικαστικά εντάλματα σύλληψης. Πρόκειται για ένα 35χρονο, μια 31χρονη και ένα 26χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η νεκροτομή επί της σoρού του 61χρονου, αναμένεται να διενεργηθεί σήμερα, στις 12 το μεσημέρι.
Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.




https://www.cypruspolicenews.com/archives/19492



Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για το φονικό που διαπράχθηκε το βράδυ της Τετάρτης, σε πολυκατοικία στα Λατσιά, με θύμα τον 61χρονο Δωρόθεο Δημητριάδη, που χτυπήθηκε βάναυσα μέχρι θανάτου.

Οι τρεις συλληφθέντες, είναι το ζεύγος 35 και 31 ετών, που διαμένουν στον όροφο οικογενειακής φίλης του θύματος, η οποία είχε συχνές προστριβές μαζί τους και επειδή φοβόταν τοποθέτησε κάμερα ασφαλείας έξω από το διαμέρισμα της, καθώς και ο 26χρονος, ο οποίος φαίνεται να είναι ένας από τους πέντε που έφθασαν στο σημείο όταν άρχισε η συμπλοκή.

O ανακριτής υπόθεσης ζήτησε την κράτηση των ύποπτων για οκτώ ημέρες, αφού υπολείπεται ανακριτικό έργο και αναζητούνται και άλλα πρόσωπα, τα οποία κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας.​

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, γύρω στις 17:30 η 31χρονη κατεβαίνοντας από το διαμέρισμα της συνάντησε στην είσοδο της πολυκατοικίας την οικογενειακή φίλη του θύματος, που είναι ένοικος διαμερίσματος που βρίσκεται απέναντι από το δικό της.

Η νεαρή βρισκόταν στον χώρο μαζί με ένοικο του ισογείου της ίδιας πολυκατοικίας, την οποία βοηθούσε να καθαρίσει  την ακαταστασία που δημιούργησαν τα ανήλικα παιδιά του ζεύγους, έξω από την πόρτα της. Εκεί η 31χρονη, επιτέθηκε φραστικά στη νεαρή, αφού μεταξύ τους έχουν διάφορες προστριβές που χρονολογούνται. Η νεαρή κάλεσε την Αστυνομία και η 31χρονη αποχώρησε.

Ακολούθως, η νεαρή ενημέρωσε για το συμβάν τον 61χρονο, ο οποίος αφού μετέβηκε στο διαμέρισμα της, τη συνόδεψε στον Αστυνομικό Σταθμό Λατσιών, όπου κατήγγειλε το περιστατικό.​

Ακολούθως και περί ώρα 19:00, ο 61χρονος μαζί με τη νεαρή επέστρεψαν στο διαμέρισμα της και προτού εισέλθουν σε αυτό, το θύμα είπε στη νεαρή να μπει εντός του διαμερίσματος της και να περιμένει όσο αυτός θα πήγαινε να συνομιλήσει με το ζεύγος, δηλαδή τον 35χρονο και την 31χρονη που συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με τα όσα δείχνει η κάμερα ασφαλείας, το θύμα χτύπησε την πόρτα του διαμερίσματος των υπόπτων και αφού κάποιος ένοικος του άνοιξε την πόρτα και ρώτησε «ποιος ήταν», ο 61χρονος απάντησε ότι «ήταν από Τμήμα Απροστάτευτων Παίδων».

Στη συνέχεια, το θύμα αφού εισήλθε εντός του διαμερίσματος, είδε μπροστά του την 31χρονη, η οποία δεν τον γνώριζε. Σύμφωνα με του ισχυρισμούς της 31χρονης, αυτή και ο 35χρονος, ο οποίος βρισκόταν εντός του διαμερίσματος, καθώς και το θύμα, ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση και πιάστηκαν στα χέρια.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρία, ο 35χρονος ακούστηκε να λέει σε ένα από τα ανήλικα παιδιά του «να πάει στην πλατεία και να φωνάξει όσους εν τζιαμέ, για να έρθουν για βοήθεια». Σημειώνεται πως, η πλατεία βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την πολυκατοικία.

Ενώ το θύμα και το ζεύγος βρίσκονταν εντός του διαμερίσματος, η πόρτα του οποίου ήταν ανοιχτή, η κάμερα δείχνει το θύμα να βρίσκεται στο πάτωμα της εισόδου και ταυτόχρονα καταγράφεται η άφιξη άλλων πέντε προσώπων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο 26χρονος που επίσης συνελήφθη.

Το θύμα ενώ βρισκόταν στο έδαφος, φαίνεται σύμφωνα με τον ανακριτή, να δεχόταν χτυπήματα από όλα τα πρόσωπα που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ σε κάποια στιγμή φαίνεται ο 26χρονος να σέρνει στο έδαφος το θύμα, το οποίο ακόμα είχε τις αισθήσεις του, με εμφανή μώλωπα στο πρόσωπο.

Το θύμα σύρθηκε μέχρι τις σκάλες της πολυκατοικίας, όπου εκεί δέχθηκε χτυπήματα στο σώμα και στο πρόσωπο. Το θύμα σηκώθηκε και με τη συνοδεία των εμπλεκομένων προσώπων, κατέβηκαν τις σκάλες τις πολυκατοικίας.

Ακολούθως, κλήθηκε η Αστυνομία από τη νεαρή φίλη του θύματος, ωστόσο τα πέντε πρόσωπα που έφθασαν στη συνέχεια στη σκήνη, τράπηκαν σε φυγή.

Το θύμα εντοπίστηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας, ξαπλωμένο ανάσκελα και έχοντας τις αισθήσεις του, ενώ ήταν κατεβασμένο το παντελόνι του και είχε εμμανή σημάδια από μώλωπα και εκδορά στο πρόσωπο.​

Το θύμα ανέφερε σε ένα εκ των μελών της Αστυνομίας το όνομα του και ότι «εδέραν με», ενώ αμέσως στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο. Ταυτόχρονα, η 31χρονη και ο 35χρονος κατέβηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου οι ύποπτη φώναζε ότι το θύμα πήγε στο σπίτι τους και τους χτύπησε μπροστά στα μωρά της, ενώ ο 35χρονος ανέφερε ότι το θύμα «ήρθε και έδερε τη γυναίκα μου και δεν φταίμε».

Την ίδια ώρα, το θύμα ζήτησε από αστυνομικό και τον τοποθέτησε σε πλάγια θέση, γιατί ένιωθε την ανάγκη να κάνει εμετό. Ακολούθως, έχασε τις αισθήσεις του και τα μέλη του ασθενοφόρου, διαπίστωσαν πως είναι νεκρός.

Στη σκηνή έφθασε η προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα, καθώς και ο ιατροδικαστής, Ορθόδοξος Ορθοδόξου, οι οποίοι πιστοποίησαν το θάνατο του.


Σε προφορική ανάκριση της η 35χρονη, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ένας από τους πέντε που χτύπησαν το θύμα είναι ο 26χρονος, ενώ έδωσε κάποιους ισχυρισμούς για τα υπόλοιπα πρόσωπα. Ο 35χρονος όταν συνελήφθη ανέφερε «μακάρι να με πάρει ο Θεός».

Στη συνέχεια, όταν εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 26χρονος ανέφερε πως «εν έκαμα τίποτε», ενώ σε προφορική του ανάκριση είπε πως ο 35χρονος ήταν αυτός που χτύπησε το θύμα και πως ο ίδιος μαζί με άλλα πρόσωπα, πήγαν εκεί για να βοηθήσουν.​

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη και συνεχίζει να αναζητεί τα υπόλοιπα τέσσερα πρόσωπα, ενώ αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από τα δύο εκ των τεσσάρων ανήλικων παιδιών του ζεύγους, ηλικίας επτά και εννέα ετών.

Επίσης, συνεχίζεται αν εξετάζεται το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και να λαμβάνονται καταθέσεις.

Οι δικηγόροι των υπόπτων δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση των πελατών τους, με το Δικαστήριο να ανάβει το πράσινο φως για την οκταήμερη κράτηση τους.


https://www.reporter.com.cy/police/article/1044555/olo-to-chroniko-toy-fonikoy-sta-latsia-ebale-to-paidi-toy-na-kalesei-enischyseis

Δεν υπάρχουν σχόλια: