Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Όλα τα νεότερα για την υπόθεση φόνου με θύμα 58χρονο στην Πάφο

 

Διάφορα τεκμηρια, τα οποία συλλέγηκαν από το όχημα του 45χρονου υπόπτου στην υπό διερεύνηση υπόθεση φόνου 58χρονου στην Πάφο, η μοτοσικλέτα του οποίου παρασύρθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου από αυτοκίνητο, είναι τέτοιας φύσεως που φαίνεται να ενισχύουν τις μαρτυρίες εναντίον του, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως το ανακριτικό έργο συνεχίζεται με την περαιτέρω αξιολόγηση κλειστών κυκλωμάτων και μεγάλου αριθμού τεκμηρίων που στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Στην Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Αστυνομίας εξετάστηκαν επιστημονικά το αυτοκίνητο του 45χρονου υπόπτου και η μοτοσικλέτα του θύματος, είπε.
Ο 45χρονος εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση, ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες που κατέχει η Αστυνομία, ο φερόμενος ως δράστης φέρεται να παρέσυρε στην άσφαλτο το θύμα για 70 περίπου μέτρα.
Σήμερα αναμένεται να γίνει και η νεκροτομή επί της σορού του 58χρονου.
Σύμφωνα με τα γεγονότα είπε ο κ. Νικολάου, γύρω στη 1.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, σημειώθηκε θανατηφόρα οδική σύγκρουση στη λεωφόρο Τάφων των Βασιλέων, στην Πάφο.
Συγκεκριμένα, μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο Ιωάννης Πολυκάρπου, 58 ετών κάτοικος Πάφου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, κτυπήθηκε από αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου εγκατέλειψε τη σκηνή. Από τη σύγκρουση ο 58χρονος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Κατά τη διερεύνηση της οδικής σύγκρουσης, προέκυψε μαρτυρία εναντίον 45χρονου κάτοικου Πάφου, που τον φέρει να ήταν ο οδηγός του οχήματος που ενέχεται.
Από περαιτέρω εξετάσεις φάνηκε ότι λίγη ώρα προηγουμένως, θύμα και συλληφθείς, φέρονται να είχαν λογομαχία μεταξύ τους σε υποστατικό στην Πάφο, η οποία με την παρέμβαση θαμώνων, έληξε.
Γύρω στις 7.35 το πρωί του Σαββάτου, ο 45χρονος εντοπίστηκε από μέλη του ΤΑΕ Πάφου να οδηγεί το αυτοκίνητο του και ανακόπηκε. Κατά τη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε, εντοπίστηκαν σε αυτό διαρρηκτικά εργαλεία και συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω αυτοκίνητο έφερε κτυπήματα στο μπροστινό του μέρος και ήταν φρεσκοβαμμένο με σπρέι, ενώ σε έλεγχο νάρκοτεστ που υποβλήθηκε ο 45χρονος είχε θετική ένδειξη.
Ο 45χρονος οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου όπου επανασυνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος, ενώ η Τροχαία Πάφου σε συνεργασία με το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζουν τις εξετάσεις.
Την Κυριακή ο 45χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του ΕΔΠ το οποίο εξέδωσε εναντίον του κράτηση 8 ημερών.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: