Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάφο. Φόνο διερευνά η αστυνομία

Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση φόνου εκ προμελέτης με θύμα 58χρονο, τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Πάφο.
Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλης Νικολάου, ανέφερε ότι γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα ενημερώθηκε η Αστυνομία για σοβαρή τροχαία οδική σύγκρουση στην διασταύρωση της Λεωφόρου Τάφων των Βασιλέων με Βασιλίσσης Βερονίκης.
Μέλη της Τροχαίας Πάφου επισκέφτηκαν τη σκηνή, όπου διαπιστώθηκε ότι μοτοποδήλατο που οδηγείτο από 58χρονο είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο συγκεκριμένης περιγραφής, το οποίο φέρεται να εγκατέλειψε την σκηνή του δυστυχήματος.
Από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι με το δυστύχημα συνδέεται συγκεκριμένο πρόσωπο, ηλικίας 45 ετών, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, ο οποίος μετά από λίγο εντοπίστηκε στην κατοικία του, είπε ο κ. Νικολάου.
Ακολούθως, ο 45χρονος συνελήφθη γιατί κατά την έρευνα που του έγινε είχε διαπιστώθηκε ότι κατείχε διαρρηκτικά εργαλεία, το δε αυτοκίνητο του κρατήθηκε ως τεκμήριο.
Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης διαφάνηκε, σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, ότι ο ύποπτος και το θύμα βρίσκονταν προηγουμένως σε συγκεκριμένη μπυραρία και φέρεται να είχαν εμπλακεί σε μεταξύ τους αντιπαράθεση για λόγους οι οποίοι διερευνώνται.
Στην συνέχεια, είπε, ο ύποπτος φέρεται να ανέμενε το θύμα έξω από μπυραρία και όταν ο 58χρονος αναχώρησε με το μοτοποδήλατο, τον ακολούθησε και - πάντοτε σύμφωνα με τις μαρτυρίες - σκόπιμα συγκρούστηκε με το μοτοποδήλατο και τον παρέσυρε, με αποτέλεσμα ο 58χρονος να βρει ακαριαίο θάνατο.
Ένεκα αυτών των συνθηκών, εναντίον του 45χρονου εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης για φόνο εκ προμελέτης βάση του οποίου και συνελήφθη, πρόσθεσε.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Νικολάου είπε πως πριν το συμβάν, 58χρονος και 45χρονος είχαν μόνο λεκτική αντιπαράθεση στο χώρο της μπυραρίας και όχι σωματική, σύμφωνα με μαρτυρίες. Φαίνεται ωστόσο ότι οι δύο είχαν αντιπαράθεση και κατά το παρελθόν, συμπλήρωσε.
Μετά την σύλληψή του ο 45χρονος μεταφέρθηκε στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου όπου και ανακρίνεται, ενώ υποβλήθηκε σε έλεγχο νάρκοτεστ με θετική ένδειξη. Οι εξετάσεις για την υπόθεση συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: