Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

29 χρόνια πίσω από τα σίδερα γιατί βίαζε τα εγγόνια του

Ποινή κάθειρξης 29 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας στον 74χρονο πρώην δικηγόρο για τον βιασμό των δύο εγγονών του, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο διατήρησε την πρωτόδικη ποινή.

Για την υπόθεση, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Ιούνιο του 2018, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στη Λαμία διατήρησε την ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα από το ΜΟΔ Άμφισσας στον 74χρονο για τον βιασμό των δύο εγγονών του, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Από τα 29 έτη, εκτιτέα ποινή είναι τα 20, με τον καταδικασμένο να επιστρέφει και πάλι στις Φυλακές Γρεβενών.

Όπως και στη δίκη σε πρώτο βαθμό, ο 74χρονος πρώην δικηγόρος υποστήριξε ότι είναι αθώος και επικαλέστηκε το στοιχείο ότι δεν βρέθηκε δικό του DNA στα παιδιά.

Από την άλλη – σημειώνει το lamiareport.gr – τόσο οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, όσο και οι πραγματογνωμοσύνες ψυχολόγων και η ιατροδικαστική έκθεση, πιστοποίησαν τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.

 Σε αυτά που ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα ξεχωρίζουν οι περιγραφές για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα δύο παιδιά, ηλικίας 7 και 9 ετών.

Οι δασκάλες μάλιστα κατέθεσαν ότι η μικρή παραπονιόταν πως έχει φαγούρα στο ευαίσθητο σημείο, αλλά και σε όλο της το κορμάκι.

Τον Μάιο του 2018, μία δασκάλα έκανε ανώνυμη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ ο διευθυντής του σχολείου προχώρησε κι ο ίδιος σε καταγγελία στην Εισαγγελία Λαμίας από όπου ξεκίνησε η έρευνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lamiareport.gr, το κοριτσάκι σήμερα βρίσκεται σε ανάδοχη οικογένεια, ενώ το αγοράκι, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, φιλοξενείται σε δομή εκτός Φθιώτιδας.


https://www.in.gr/2023/01/11/greece/lamia-29-xronia-fylaki-ston-dikigoro-pou-viaze-ta-eggonia-tou/

Δεν υπάρχουν σχόλια: