Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Ο ΣΙΚΑΠ έκοψε βασιλόπιτα – Σημαντικές εξαγγελίες από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δ. Πάφου

Βασιλόπιτα έκοψε σήμερα ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ – σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο κέντρο  «Τα Μπάνια» στην Κάτω Πάφο. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου Άγγελου Ονησιφόρου, στη συνέχεια έγινε καταγραφή των προβλημάτων του κλάδου και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της βασιλόπιτας.

Τα προβλήματα που ακούστηστηκαν από τα μέλη του Συνδέσμου έχουν να κάνουν με τις άδειες ποτού, μουσικής, λειτουργίας, υγειονομικό πιστοποιητικό,  τζαμαρίες, τις πέργολες και την ανάπλαση της Κάτω Πάφου – περιοχή Θεοσκέπαστης και γύρω δρόμων. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, τόνισε πως αύριο Τρίτη στις 10 το πρωί στην υπεραγορά Παπαντωνίου στην Κάτω Πάφο θα γίνει συνάντηση με τα αρμόδια άτομα και κάλεσε τα μέλη του συνδέσμου να είναι εκεί για να ακούσουν από πρώτο χέρι την πορεία των εργασιών. Σημείωσε πως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να χαθούν χώροι στάθμευσης.

 

Σημαντικές εξαγγελίες

Στην εκδήλωση ήταν και ο διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάφου Χρίστος Χρίστου, ο οποίος μίλησε για την εξασφάλιση του Υγειονομικού Πιστοποιητικού, προτείνοντας να γίνεται μαζικά μέσω του ΣΙΚΑΠ η κατάθεση των δικαιολογητικών και συγκεκριμένα να τα αναλάβει ο εκτελεστικός γραμματέας Πέτρος Κεχριώτρης ο οποίος και θα εκπαιδευτεί.

 Επίσης μίλησε για την ασφάλεια και υγιεινή τροφίμων, σημειώνοντας πως είναι πλέον νομοθεσία και επιβάλλεται το κάθε κέντρο να έχει υπευθύνους που θα περάσουν τα ανάλογα σεμινάρια. Στο σημείο αυτό, εξήγγειλε πως για τα μέλη του ΣΙΚΑΠ, οι υγειονομικές υπηρεσίες του Δήμου Πάφου αναλαμβάνουν να διοργανώσουν Δωρεάν τα σεμινάρια, δίδοντας σε αυτούς που θα τα παρακολουθήσουν, το σχετικό πιστοποιητικό.    

Εξάλλου, αναφορικά με τα σκύβαλα ο κ. Χρίστου, σημείωσε πως θα γίνεται πλέον διαλογή σκυβάλων. Από τώρα μέχρι το 2030, τόνισε, αυτό πρέπει να το έχουμε πετύχει. Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, θα τοποθετηθεί δωρεάν στο κάθε κέντρο κάδος οργανικών σκυβάλων, ενώ θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία συμπιεστές και πρέσες.

Για τα Υγειονομικά θέματα, αναμένεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθεί ειδική συνάντηση με τον κ. Χρίστου ο οποίος θα αναφερθεί αναλυτικά σε όλα τα θέματα, καλώντας τα μέλη του ΣΙΚΑΠ να τα παρακολουθήσουν.

Αναφορικά με την άδεια ποτού και μουσικής ο ΣΙΚΑΠ αναμένεται να ζητήσει συνάντηση με το Δήμαρχο Πάφου.

 

Ομιλία προέδρου ΣΙΚΑΠ

 

        Αγαπητοί συνάδελφοι, σας  καλωσορίζω και σας εύχομαι μια Καλή και Δημιουργική νέα χρονιά, με υγεία πάνω απ΄ όλα. Να είμαστε γεροί και δυνατοί, εμείς και οι οικογένειές μας, για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις, που περνά ο κλάδος μας και η ανθρωπότητα, γενικότερα. Πρώτα ο κορωνοιός, μετά ο πόλεμος στην Ουκρανία, δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των κέντρων αναψυχής.

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε, αναφορικά με τον τουρισμό στην Κύπρο για το 2023 είναι θετικότατα. Πληροφορούμαστε πως σε μερικές μέρες αρχίζει σιγά σιγά η επαναλειτουργία των ξενοδοχείων στην Πάφο που είχαν κλείσει, μιας κι αναμένονται αφίξεις τουριστών. Εμείς σαν ΣΙΚΑΠ, παρακολουθούμε και θα σας ενημερώνουμε.

Συνάδελφοι, το θέμα του προσωπικού εξακολουθεί να μας απασχολεί. Αυτή τη στιγμή είναι το κυριότερο πρόβλημα στον κλάδο μας. Ο ΣΙΚΑΠ μέσα από τις δυναμικές του παρεμβάσεις, κατάφερε και πέτυχε την εργοδότηση αιτητών ασύλου στην καθαριότητα και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν είναι λύση στο πρόβλημα αλλά πιστεύω πως έχει βοηθήσει.

 Πέτυχε την εργοδότηση φοιτητών από Τρίτες  χώρες οι οποίοι εκτός από τον τομέα της καθαριότητας, εργοδοτούνται πλέον και ως σερβιτόροι και μπάρμαν. 

Επίσης, πετύχαμε την εργοδότηση εργαζομένων από Τρίτες χώρες, με βίζα δηλαδή και μάλιστα για όλες τις κατηγορίες κέντρων. Μπορεί εδώ η διαδικασία να απαιτεί τη συμπλήρωση αρκετών εγγράφων, όμως όσοι από εμάς έχουμε κάνει τα χαρτιά και τα έχουμε καταθέση στο Τμήμα εργασίας, έχουμε λάβει έγκριση κι έχουμε προσλάβει τέτοιους υπαλλήλους.

Το ίδιο πετύχαμε και με τους Ουκρανούς, αφού από την πρώτη στιγμή κάναμε τις κατάλληλες ενέργειες και πετύχαμε την εύκολη εργοδοτησή τους.

Ο ΣΙΚΑΠ για όλες τις  περιπτώσεις έχει τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία μπορεί να σας προμηθεύσει αλλά και να σας πληροφορήσει για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται στην κάθε περίπτωση.

 

Αναφορικά με το Δήμο Πάφου και τα έργα που θα γίνουν στην Κάτω Πάφο,,  αύριο Τρίτη στις 10 το πρωί θα γίνει παρουσίαση της ανάπλασης της  περιοχής Θεοσκέπαστης και των γύρω δρόμων στο σούπερ μάρκετ του Παπαντωνίου από τον κ. Μιλτιάδη.

Ανάπλαση θα γίνει και στην Ποσειδώνος που είναι κλειστή για τη διέλευση οχημάτων. Απ ότι γνωρίζουμε, οι επηρεαζόμενοι καταστηματάρχες έχουν ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών.

Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Πάφου έχει ξεκινήσει τη διαμόρφωση στην περοχή του Λιμανιού.

Θέλω να σας ενημερώσω πως γύρω στο τέλος του 2023,  ο ΣΙΚΑΠ θα έχει το δικό του γραφείο σε χώρο που θα γίνει ανάπλαση στην Πάνω Πάφο.

 

Συνάδελφοι, για οποιαδήποτε προβλήματα αλλά και όποια βοήθεια χρειάζεστε, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Εκτελεστικό μας Γραμματέα ο οποίος μπορεί να σας εξυπηρετήσει. Πληροφορίες λαμβάνεται μέσω γραπτών μηνυμάτων αλλά και μέσω ειδικής ομάδας του viber.

 Επίσης, τα μέλη του Συνδέσμου ενημερώνονται και για προσωπικό που ζητεί εργασία, πάλι μέσω πλατφόρμας στο viber. Πρόκειται για ενέργειες του Εκτελεστικού μας Γραμματέα για τις οποίες έχουμε ενημερωθεί ως Διοικητικό Συμβούλιο κι έχουμε εγκρίνει.

 

Τέλος αγαπητοί συνάδελφοι θα ήθελα να σας καλέσω να πληρώνεται τις συνδρομές σας για να μπορεί ο Σύνδεσμος να λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Επίσης, θα θέλαμε να καλέσετε και φίλους, γνωστούς σας ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής να γραφτούν στο Σύνδεσμό μας για να δυναμώσει η φωνή μας.

 

Σας ευχαριστώ για την εδώ παρουσία σας. Είμαστε στο πλευρό σας. Είμαστε έτοιμοι να σας ακούσουμε και να καταγράψουμε τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θέλετε ως Σύνδεσμος να τα προωθήσουμε.....


Να σημειωθεί ότι, τα ποτά που προσφέρθηκαν ήταν προσφορά του κέντρου Τα Μπάνια. Ο πρόεδρος, το ΔΣ και τα μέλη του ΣΙΚΑΠ ευχαριστούν τους ιδιοκτήτες Δ. Καλλή και Αν. Μάτσα. 























Δεν υπάρχουν σχόλια: