Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Εξαιρείται η Κύπρος από τον φόρο 26%

Εξαιρείται η Κύπρος από τον ειδικό φόρο που αποφασίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες στην Ελλάδα, για τις εισαγωγές από χώρες που διέπονται από προνομιακό φορολογικό καθεστώς, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει αύριο την εξαίρεση της Κύπρου από τη ρύθμιση.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, οι ελλαδικές επιχειρήσεις θα έπρεπε να πληρώνουν πρόσθετο φόρο 26% για κάθε εισαγωγή που θα γινόταν από το νησί μας, αλλά και από  άλλες χώρες, καθώς εκ προοιμίου οι συναλλαγές θεωρούνται ύποπτες για φοροδιαφυγή. Στη λίστα περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- η Αλβανία, η Ανδόρα, η Βουλγαρία, το Γιβραλτάρ, η Ιρλανδία, η ΠΓΔΜ, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Λευκωσίας, που δια του Υπουργείου Οικονομικών και του ΚΕΒΕ επεσήμαναν το πρόβλημα που θα δημιουργούσε η ρύθμιση για τις κυπριακές επιχειρήσεις.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος του Ελληνικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα στο «Φιλελεύθερο» ότι το θέμα είχε ρυθμιστεί με νομοθεσία και δεν θα μπορούσε η Κύπρος να τύχει άλλης αντιμετώπισης.


Cyprustimes 

Δεν υπάρχουν σχόλια: