Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ενώπιον του Kακουργιοδικείου στις 18 Μαΐου ο Φειδίας Σαρίκας και άλλοι τέσσερις για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ


Ενώπιον Κακουργιοδικείου παραπέμπονται στις 18 Μαΐου 2015 οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση ΣΑΠΑ, Γιώργος Μιχαηλίδης πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ, Φειδίας Σαρίκας βουλευτής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Ευστάθιος Ευσταθίου πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ, Βάσος Βασιλείου πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ και Γιώργος Σιαηλής νυν δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ.


Σε όλους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι για να παρουσιαστούν στο δικαστήριο στα μέσα Μαΐου.
Οι Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκα, Ευστάθιος Ευσταθίου και Βάσος Βασιλείου υπέγραψαν προσωπική εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ και το ποσό αυτό θα εγγυηθεί αξιόχρεος εγγυητής της επιλογής του πρωτοκολλητή του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Για τον Γιώργο Σιαηλή το ποσό εγγύησης είναι 50,000 ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή.
Όλοι θα παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τα ονόματα τους θα τοποθετηθούν στο κατάλογο στοπ λιστ.

Η Κατηγορούσα Αρχή, που εκπροσωπείται από την δικηγόρο της Δημοκρατίας Ξένια Ξενοφώντος, δεσμεύτηκε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι θα παράσχει στο Βουλευτή της ΕΔΕΚ Φ. Σαρίκα όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις προκειμένου να ασκεί τη βουλευτική του ιδιότητα, επιτρέποντας του ακόμη και ταξίδια στο εξωτερικό, κατόπιν οδηγιών του Γενικού Εισαγγελέα.
Και οι υπόλοιποι όμως αν τεκμηριώσουν ότι απαιτείται η μετάβαση τους στο εξωτερικό θα μπορούν να λαμβάνουν σχετική άδεια, όπως αναφέρθηκε.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων δεν έφεραν ένσταση στους περιοριστικούς όρους που ζητήθηκαν από την Κατηγορούσα Αρχή και οι οποίοι υιοθετήθηκαν από το Δικαστήριο Πάφου.
Η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε επίσης πως όροι για να εμφανίζονται οι κατηγορούμενοι στον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό δεν ζητούνται.

Ο Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Γιώργος Βλάμης ανέφερε πως τόσο οι δηλώσεις της Κατηγορούσας Αρχής όσο και των συνηγόρων υπεράσπισης έχουν καταγραφεί στα πρακτικά.
Σημειώνεται ότι συνολικά και οι πέντε αντιμετωπίζουν 58 κατηγορίες.

Συγκεκριμένα στον κ. Σαρίκα αναμένεται να απαγγελθούν 7 κατηγορίες ανάμεσα στις οποίες οι κατηγορίες της διαφθοράς και του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, της νομιμοποίησης εσόδου για παράνομες συναλλαγές, της κατάχρησης εξουσίας, της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, και της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος.
Ο κ. Μιχαηλίδης αντιμετωπίζει 25 κατηγορίες, 12 ο κ. Ευσταθίου, 6 κατηγορίες ο κ. Βασιλείου και 8 κατηγορίες ο κ. Σιαηλής.


 http://www.alfanews.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: