Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Εξαιρετική επιτυχία, σημείωσε στην Πάφο, το Συνέδριο των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών


"Αναμένονται μεγάλες αλλαγές, στην ασφαλιστική βιομηχανία...", τόνισε ο πρόεδρος Αλέξης Ιεροκηπιώτης.

        Με αθρόα συμμετοχή απ' όλη την Κύπρο πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σάββατο στο ξενοδοχείο ELYSIUM στην Πάφο το Α' Συνέδριο του Παγκυπρίου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, το οποίο ήταν υπό την αιγίδα του προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου με θέμα << Το μέλλον του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή στην αγορά που διαμορφώνεται. 
Εποπτικοί κανόνες, Solvency II και οικονομικό περιβάλλον. Επιπτώσεις, λύσεις και προοπτικές>>.  Στο συνέδριο παρευρέθηκαν,  ο βουλευτής του ΔΗΚΟ κ. Αντώνης Αντωνίου και ο Δήμαρχος Πάφου κ.Φαίδωνας Φαίδωνος, οι οποίοι εξήραν το σημαντικό ρόλο, που διαδραματίζουν οι επαγγελματίες διαμεσολαβητές στη σύναψη ενός ασφαλιστικού συμβολαίου. Σε χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Επαρχιακού Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών κ. Αλέξης Ιεροκηπιώτης,  εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση τόσο για την συμμετοχή μεγάλου αριθμού ασφαλιστικών διαμεσολαβητών όσο και για την παρουσία διακεκριμένων εισηγητών που ήρθαν ειδικά από την Ελλάδα για το συνέδριο. 

Οι μεγάλες αλλαγές που  αναμένεται να αρχίσουν και στην Κύπρο από την 1 Ιανουαρίου 20016 είναι λόγω της  εφαρμογής του λεγόμενου Solvency II . H πρώτη εισηγήτρια κ. Μυρτώ Χαμπάκη,οικονομολόγος, η οποία είναι μέλος  της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την προσαρμογή της Ευρωπαικής Οδηγίας Solvency II στο Ελληνικό δίκαιο,ανέλυσε τις βασικές έννοιες του πλαισίου και εξήγησε πώς θα επηρεάσει την ασφαλιστική αγορά. Ο δεύτερος εισηγητής κ.Νίκος Κλήμης οικονομολόγος-σύμβουλος επιχειρήσεων, ανέλυσε το θέμα. Προκλήσεις και το μέλλον της Διαμεσολάβησης στο νέο κλίμα της Ασφαλιστικής αγοράς.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν διευκρινιστικές ερωτήσεις και να συζητήσουν τα καυτά θέματα που τους ενδιέφεραν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: