Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Δείτε πόσα χρήματα έχασαν οι συνιδρυτές του Twitter


Οι συνιδρυτές του Twitter, ο Evan Williams και ο Jack Dorsey έχασαν σχεδόν 750 εκατ. δολάρια σε μετρητά το απόγευμα της Τετάρτης, μετά την πτώση των εσόδων που παρουσίασε η εταιρεία κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε.
Επίσης, η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις, καθώς αγωνίζεται να προσελκύσει περισσότερους χρήστες και διαφημιζόμενους.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της υποχώρησε 18%.

Ο Williams, ο οποίος κατέχει το 7,5% της εταιρείας, έχασε περίπου 525 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Από την άλλη ο Dorsey έχασε περίπου 220 εκατ. δολάρια.

Η μείωση των εσόδων του Twitter προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους επενδυτές οι οποίοι τα τελευταία χρόνια επικρίνουν την επιβράδυνση που καταγράφει η εταιρεία στον τομέα της ανάπτυξης.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις αναμένεται να φτάσουν το δεύτερο τρίμηνο τα 470 εκατ. δολάρια από τα 485 εκατ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία χθες την ώρα που οι αναλυτές προβλέπουν κατά μέσο όρο έσοδα 538,1 εκατ. δολάρια.

«Κανείς δεν θέλει να δει τις μετοχές να πέφτουν» ανέφερε ο Evan Williams σε συνέντευξή του στο Bloomberg. «Αλλά, ειλικρινά, πιστεύω στη μακροπρόθεσμη επιχειρηματική ικανότητα του Twitter και είναι εύκολο να παρασυρθούμε από τα σκαμπανεβάσματα του χρηματιστηρίου» κατέληξε.

Πηγή: newmoney.gr
Πρώτο Θέμα