Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση στο Νεπάλ


Ισχυρότατη σεισμική δόνηση 7,9 βαθμών, σημειώθηκε το Σάββατο στο Νεπάλ, σε απόσταση περίπου 80χλμ ανατολικά της πόλης Ποκάρα.
 
Ο σεισμός σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, έχει προκαλέσει τον θάνατο πολλών ανθρώπων, ενδεχομένως εκατοντάδων, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Νεπαλέζος διπλωμάτης από το Νεπάλ που απασχολείται στο Νέο Δελχί.
 
Στους 449 εκτοξεύθηκε ο αριθμός των νεκρών από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 7,9 βαθμών, σύμφωνα με την αστυνομία.
 
«Έχουμε λάβει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν σημαντικές απώλειες ανθρώπινων ζωών και υλικών αγαθών στο Νεπάλ» δήλωσε ο Κρίσνα Πράσαντ Ντακάλ, ανώτερο στέλεχος της πρεσβείας του Νεπάλ.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση του Νεπάλ ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 114 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε σήμερα την χώρα. «Στο Κατμαντού έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα οι θάνατοι 71 ανθρώπων» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, ο Λάχμι Πράσαντ Ντακάλ.
Τουλάχιστον 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Μπακταπούρ, προσέθεσε ο ίδιος.
Η αστυνομία κάνει λόγο για 108 νεκρούς επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έναν «αρχικό απολογισμό».
Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο διακρίνονται ερείπια σπιτιών, δρόμοι που έχουν ανοίξει και γυναίκες, με μωρά στην αγκαλιά, να κάθονται στο ύπαιθρο.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν καταρρεύσει κτίρια στην πρωτεύουσα Κατμαντού, ενώ ζημιές έχει υποστεί και το οδικό δίκτυο. Το αμερικανικό ινστιτούτο USGS ανέφερε ότι ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 2χλμ. Η αρχική εκτίμηση των αμερικανών ήταν για δόνηση 7,5 βαθμών και εστιακό βάθος 31 χιλιομέτρων. 
 
Σύμφωνα με το Reuters, η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί και άλλες πόλεις της βόρειας Ινδίας.
 
Ένας αξιωματικός υπηρεσίας στην αστυνομική διεύθυνση του γειτονικού, πυκνοκατοικημένου κρατιδίου Μπιχάρ είπε ότι έχουν σπάσει τα τηλέφωνα καθώς όλοι καλούν για να ζητήσουν ή να δώσουν πληροφορίες. "Δεν ξέρουμε για θύματα, μας έχουν κατακλύσει τα τηλεφωνήματα", τόνισε.


http://www.sigmalive.com/news/international/226876/fonikos-seismos-79-sto-nepal-nekroi-kai-travmatiesfotos#sthash.x0emUBQb.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: