Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Στην Κύπρο ο ΓΓ του WMO Michel Jarraud για την κλιματική αλλαγή και τις μεγάλες προκλήσεις


Οι νόμοι της φύσης δεν είναι διαπραγματεύσιμοι. Ο χρόνος που έχουμε στη διάθεση μας τελειώνει, προειδοποιεί ο Michel Jarraud, Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας (WMO), ο οποίος τον ερχόμενο Μάιο θα βρίσκεται στην Κύπρο για μια μοναδική Διάλεξη, που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Αποφοίτων του CIIM, το Cyprus International Institute of Management και το Ινστιτούτο Κύπρου.


Στη Διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, στις 6μμ, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κύπρου, Αίθουσα Εκδηλώσεων Εργαστηρίου Καινοτόμων Τεχνολογιών, ο Michel Jarraud θα επικεντρωθεί στις μεγάλες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Το 2014 ήταν η πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη, ενώ υπολογίζεται ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα συνεχιστεί, καθώς οι συγκεντρώσεις αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, προδιαγράφουν ένα θερμότερο μέλλον.

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει ήδη με σαρωτικό τρόπο όλες τις ηπείρους και τους ωκεανούς, με τους πάγους σε ξηρά και θάλασσα να λιώνουν, τους υδάτινους πόρους να κινδυνεύουν, ενώ  οι καύσωνες εντείνονται και οι πλημμύρες γίνονται πιο καταστροφικές. Οι καταιγίδες και οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν γίνει πιο συχνές και έντονες και η ξηρασία παρατεταμένη.

Για την αποτροπή των καταστροφικών αλλαγών στο κλίμα, είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης ριζικών μέτρων σε διεθνές, τοπικό και ατομικό επίπεδο, αφού η κλιματική αλλαγή δεν είναι απλώς πρόβλημα για το απώτερο μέλλον, αλλά συμβαίνει τώρα.

Ο Michel Jarraud, είναι Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας (WMO) από την 1η Ιανουαρίου, 2004. Είναι επιστήμονας και μετεωρολόγος, με πτυχία από τα κορυφαία γαλλικά εκπαιδευτικά ιδρύματα Ecole Polytechnique και Ecole de la Météorologie Nationale και μέλος διαφόρων αναγνωρισμένων μετεωρολογικών οργανισμών.

Η Διάλεξη θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: