Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Για τις αξίες της τουριστικής εκπαίδευσης μίλησε ο Μ. Δημοσθένους

Στα πλεονεκτήματα της κατάρτισης και εκπαίδευσης του προσωπικού στην τουριστική βιομηχανία αναφέρθηκε ο Μιχάλης Δημοσθένους, στη  παρουσία του  στην εκπομπή «Καλημέρα σας» του ΡΙΚ.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις γνώσεις και την εκτέλεση  των επαγγελματικών καθηκόντων του ανθρώπινου δυναμικού στην τουριστική βιομηχανία. 
Επαγγελματική ποιοτική εξυπηρέτηση του πελάτη, Επαγγελματική συμπεριφορά και τρόπους ευγένειας με σωστές επαγγελματικές φράσεις, κανόνες συμπεριφοράς  και γνώσεις  για τους διευθύνοντες την επιχείρηση  και για τους  ιδιοκτήτες της τουριστικής βιομηχανίας, θέματα ασφάλειας και Υγείας, γνωριμία της χώρας μας, υπηρεσίες  των τουριστικών επιχειρήσεων που πρέπει είναι ταυτισμένες  με την ικανοποίηση των πελατών, περαιτέρω ανάπτυξη και ευημερία σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

«Για να επιτευχθούν  όλα  αυτά πρέπει να γίνει εκπαίδευση των εργαζομένων» τόνισε ο κ. Δημοσθένους.
Τέλος κάλεσε την πολιτεία, την Βουλή καθώς και τους επαγγελματικούς συνδέσμους να θέσουν την επαγγελματική κατάρτιση κάτω από υποχρεωτική βάση των εμπλεκομένων στην Τουριστική βιομηχανία εξυπηρέτησης. Ανέφερε επίσης πως και τα κριτήρια των βαθμίδων στα ξενοδοχεία, τουριστικά διαμερίσματα επαύλεις αγροτουρισμού και εστιατόρια, μπαρς να αξιολογούνται με την βάση του επιπέδου του κτηριακών εγκαταστάσεων και  του επαγγελματικού ανθρώπινου δυναμικού καθώς και τις γνώσεις τους μέσα από συνεχή ανάπτυξη επαγγελματικών γνώσεων και  κατάρτισης.



Michael Demosthenous
Managing Director
Σύμβουλος  Τουρισμού και επιμόρφωσης
Tourism Consultant & training

Δεν υπάρχουν σχόλια: