Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

45 μήνες στο κελί 68χρονος στην Λευκωσία. Παραδέχτηκε την σεξουαλική εκμετάλλευση 6χρονου κοριτσιού



Σε φυλάκιση 45 μηνών καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας 68χρονος ο οποίος παραδέχθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά κοριτσάκι ηλικίας μόλις έξι χρονών και ότι  της επιτέθηκε άσεμνα (εννιά φορές).

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν εννιά φορές και διαπράχθηκαν μεταξύ 2011 και 2013, ενώ κατά τη διάπραξη του δευτέρου αδικήματος η μικρή προσπαθούσε να φωνάξει από πόνο, αλλά ο κατηγορούμενος της έκλεινε το στόμα.

Στην καταδικαστική απόφαση του ο Δικαστής Δώρος Θεοδώρου επεσήμανε ότι ο κατηγορούμενος που έχει τρία παιδιά και τρία εγγόνια, εκμεταλλευόταν σεξουαλικά το παιδάκι, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που του επέδειχναν η μητέρα και η γιαγιά της εξάχρονης, θέτοντας την στη φύλαξη και προστασία του, προφανώς θεωρώντας ότι η ανήλικη βρισκόταν σε ασφαλή χέρια.

Και αντί ο κατηγορούμενος, λόγω της τρυφερής ηλικίας της μικρής, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η οικογένεια της (οι γονείς της βρίσκονταν σε διάσταση) να προστατεύσει, ως όφειλε, την ανήλικη, τη χρησιμοποίησε ως μέσο ικανοποίησης των διεστραμμένων, άρρωστων και αφύσικων ορέξεών του, και τούτο κατ' επανάληψη μέσα σε διάστημα περίπου δύο χρόνων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος είχε στενές σχέσεις με τη γιαγιά του παιδιού γιατί ήταν κουμπάροι.

Ως σοβαρό μετριαστικό παράγοντα ο Δικαστής σημείωσε την παραδοχή του κατηγορούμενου μέσω της οποίας απαλλάγηκε η ανήλικη από την αναβίωση των τρομακτικών εμπειριών που έζησε στα χέρια του ηλικιωμένου. Και αυτό γιατί δεν κλήθηκε να δώσει μαρτυρία.

Επίσης, λήφθηκε υπόψη υπέρ του κατηγορούμενου ότι δεν προκλήθηκε οποιαδήποτε σωματική βλάβη στο παιδί. Αντίθετα φαίνεται ότι υπέστη ψυχική βλάβη.

Ο κ. Θεοδώρου παρατήρησε επίσης ότι η προβλεπόμενη από το Νόμο ποινή για τέτοια αδικήματα είναι αυτή της φυλάκισης 20 χρόνων, όμως το Επαρχιακό Δικαστήριο δεν μπορεί να επιβάλει ποινή πιο μεγάλη των πέντε χρόνων.

Ο κατηγορούμενος, πρόσθεσε ο Δικαστής, επωφελήθηκε από την απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας να καταχωρήσει την παρούσα υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο, αντί να ζητήσει την παραπομπή του κατηγορούμενου σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.
 
http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/253806/sti-fylaki-68chronos-gia-asemni-epithesi-se-6chroni#sthash.p3a79WAu.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: