Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Γυναίκα από το Μεξικό διαπίστωσε πως εξαφανίστηκαν τα δακτυλικά της αποτυπώματα

Μία καρκινοπαθής γυναίκα από το Μεξικό διαπίστωσε με έκπληξη ότι τα δακτυλικά της αποτυπώματα είχαν εξαφανιστεί, όταν ο ανιχνευτής αποτυπωμάτων της τράπεζας της δεν μπορούσε να την αναγνωρίσει.

Η γυναίκα που πάσχει από προχωρημένο καρκίνο του μαστού και ακολουθούσε αγωγή για την αντιμετώπιση του καρκίνου άρχισε να αναρωτιέται γιατί εξαφανίστηκαν τα αποτυπώματα της. Μετά από έρευνα των γιατρών της διαπιστώθηκε ότι για την εξαφάνιση των αποτυπωμάτων της γυναίκας ευθυνόταν ένα χημειοθεραπευτικό φάρμακο, η καπεσιταβίνη.
Σύμφωνα με τους γιατρούς της η γυναίκα πάσχει από καρκίνο του μαστού και στον πρώτο κύκλο της θεραπείας της πήρε το συγκεκριμένο φάρμακο συνδυαστικά με ένα άλλο. Στη διάρκεια αυτής της θεραπείας εκδήλωσε το σύνδρομο «χειρός-ποδός». Πρόκειται για μία δερματοπάθεια η οποία συγκαταλέγεται στις ανεπιθύμητες ενέργειες ορισμένων μορφών χημειοθεραπείας και ένα από τα συμπτώματα της είναι η απολέπιση.
Η γυναίκα διαπίστωσε ότι τα δακτυλικά της αποτυπώματα είχαν εξαφανιστεί, όταν ο ανιχνευτής της τράπεζας της δεν μπορούσε να την αναγνωρίσει.
Η δερματοπάθεια αντιμετωπίστηκε με την κατάλληλη θεραπεία επιτυχώς. Ωστόσο επανεμφανίστηκε σε επόμενο κύκλο της θεραπείας με πιο έντονη απολέπιση η οποία έσβησε τα αποτυπώματά της.
Οι γιατροί της καθυστέρησαν τον επόμενο κύκλο χημειοθεραπείας, ενώ όταν ξανάρχισαν τη θεραπεία, μείωσαν την δόση της καπεσιταβίνης και η γυναίκα δεν εμφάνισε άλλο πρόβλημα. Η θεραπεία της γυναίκας ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω ανεπιθύμητες ενέργειες.
pathfinder
Madata 

Δεν υπάρχουν σχόλια: