Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Καρναβαλίστικη παρέλαση στην Πάφο


Παρά την κρισιμότητα των στιγμών που διέρχεται η Κύπρος, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η μεγάλη παρέλαση αρμάτων και ομάδων στην κεντρική λεωφόρο Γρίβα Διγενή, στην Πάφο.


Στη μεγάλη παρέλαση έλαβαν μέρος 39 άρματα και 28 ομάδες και 4.500 χιλιάδες καρναβαλιστές. Της παρέλασης ηγήθηκε το άρμα του Βασιλιά καρνάβαλου, που φέτος είναι Κινέζος επενδυτής πάνω σε αεροσκάφος της Air China, που συνοδεύεται από ένα κόκκινο δράκο.


Στην παρέλαση έλαβε επίσης μέρος η φιλαρμονική του Δήμου Πάφου, μαζορέτες, κανταδόροι του μουσικού ομίλου Πάφου και το μουσικό σχήμα του Πολιτιστικού συλλόγου Ευαγόρας Παλληκαρίδης.

Ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας σε δηλώσεις του ανέφερε πως το παφίτικο καρναβάλι για ακόμη μια χρονιά είναι πάρα πολύ αναβαθμισμένο και πως η σημερινή παρέλαση αρμάτων και ομάδων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.


Σύμφωνα με τον κ. Βέργα, παρά τις αρνητικές εξελίξεις, η ατμόσφαιρα στην Πάφο ήταν πολύ όμορφη και ευχήθηκε καλή διασκέδαση σε όλους.

Ο κ. Βέργας ανέφερε πως καινοτομία της φετινής παρέλασης είναι η συμμετοχή σε αυτήν ολόκληρης της επαρχίας, πολλών κοινοτήτων και των άλλων Δήμων και πρόσθεσε πως οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα. Συγκεκριμένα, ανέφερε, την Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Φάρου η καθιερωμένη εκδήλωση η οποία περιλαμβάνει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, διαγωνισμό χειροποίητου χαρταετού και προσφορά νηστίσιμων εδεσμάτων.


Πρόσθεσε, επίσης, πως την Πάφο επισκέφτηκαν αυτές τις μέρες ντόπιοι και ξένοι. Προβάλαμε, συνέχισε, όλες τις εκδηλώσεις δίδοντας την ευκαιρία στον κόσμο που επισκέφτηκε την πόλη μας να φύγει ικανοποιημένος.

φώτο
Local Echo Free-Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: