Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Πισσαρίδης και ΜΜΕ...

Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/συγγραφέας
Δυστυχώς το να έχει ένας βραβείο Νόμπελ ή ότιδήποτε άλλο βραβείο δεν σημαίνει τίποτα. Στην περίπτωση του Χριστόφορου Πισσαρίδη ο άνθρωπος δεν ξέρει τι λέεισύμφωνα με όσα λέει. Τις προάλλες μας τρέλανε με δηλώσεις στο Σκάι Αγγλίας και καθώς διεξάγονταν οι δεύτερες και κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση και την τρόικα, ότι δεν αξίζει πλέον να είσαι μέλος της ευρωζώνης, δηλώσεις που αναμεταδίδονταν κάθε μία ώρα από το Σκάι (Αγγλίας) και τώρα με δηλώσεις του στοΜπι Μπι Σι λέει ακριβώς τα αντίθετα! Μάλιστα όσα είπε στο Σκάι τα επανέλαβε και στο αμερικανικό Bloomberg:




27 Μαρτίου, 2013, δήλωση στο Bloomberg. «Βόμβα» μεγατόνων. Θέμα αποχώρησης της Κύπρου από την Ευρωζώνη θέτει ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας της Κύπρου, ΧρΠισσαρίδης."ΗΚύπρος πρέπει να επανεξετάσει σοβαρά το θέμα παραμονής ή εξόδου της από τοευρώ", διαμηνύει ο κ. Πισσαρίδης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. "H Λευκωσία πρέπει να εξετάσει σοβαρά το εξής: Αν θα πρέπει ή όχι να παραμείνει μέλος του ευρώ", επαναλαμβάνει με νόημα.
Τι λέει τώρα:
«Πισσαρίδης: Καταστροφική η έξοδος της Κύπρου από το ευρώ. Καταστροφική χαρακτήρισε μια ενδεχόμενη έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας της χώρας Χριστόφορος Πισσαρίδης, μιλώντας στοBBC. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια έξοδος θα ήταν καταστροφική. Η Κύπρος πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Δε νομίζω ότι είναι καλό για μια μικρή χώρα να πει ‘σας βαρέθηκα και θα φύγω’. Πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί και να συζητήσουμε ανοιχτά ποιο είναι το κοινό συμφέρον αντί για το συμφέρον μεμονωμένων χωρών. Αυτό είναι που με απογοητεύει – έχουμε χάσει το όραμα των μεγάλων ιδρυτών, του Χέλμουτ Σμιτ, του Ζισκάρ Ντ’Εστέν και του Ντελόρ», είπε ο κ. Πισσαρίδης(4.4.2013).
Δεν ξέρουμε τι θα πεί την ερχόμενη εβδομάδα, σε κανένα άλλο ξένο τηλεοπτικό όπως να πούμε το CNN - που μάλλον ακόμα δεν τον ανακάλυψε - για να του... ζητήσει την «νομπελίστικη» γνώμη του περι των οικονομικών μας...
Φαίνεται η “φήμη” του… νομπελίστα του παραφούσκωσε τον εγκέφαλο ή δεν χάνει την ευκαιρία ο άνθρωπος να αυτοπροβάλλεται. Αυτό μας το υπέδειξε εξάλλου και την ημέρα των δεύτερων εκλογών με την απαίτηση του να κάνει.. δηλώσεις στα τηλεοπτικά «προαγγέλλοντας» από μόνος του διορισμό! Ας τον στείλει καλύτερα στο σπίτι του ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ας κοιτάξει να τον αντικαταστήσει με κανένα άνθρωπο που πατούν τα πόδια του στη γή, διορθώνοντας κάποιες από τις κακές επιλογές διορισμών που έκανε. Πολύ καλός ο διορισμός της Ζέτας Αιμιλιανίδου, όπως και της Επιτροπής των Δικαστών αν μη τι άλλον. Ας ελπίζουμε, η Επιτροπή αυτή, θα φέρει ικανοποιητικά εις πέρας την αποστολή της – με ποινικές διώξεις, εκεί και όπου πρέπει, να ακολουθούν.


Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/συγγραφέας, Λονδίνο 4.4.201

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς αυτοί που έδωσαν το ΟΣΚΑΡ (Βλέπετε Νόμπελ) θα ήξεραν κάτι παραπάνω. Αλλιώς το Νόμπελ θα το έπαιρνε η κυρία του πιό πάνω άρθρου.