Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ο Φιλόξενος παρουσιάζει τον αγιογράφο Περικλή Θεοδώρου από το Νέο Χωριό της Πάφου


Ο Φιλόξενος σήμερα παρουσιάζει τον κ. Περικλή Θεοδώρου ο οποίος μεταξύ άλλων ασχολείται με την αγιογραφία και την αναπαλαίωση εικόνων.
Ο Περικλής Θεοδώρου γεννήθηκε πριν από 58 χρόνια στο Νέο Χωριό του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς – Πάφου.  Παντρεύτηκε το 1979 στο Πολέμι και απέκτησε  τρία παιδιά, δύο κορίτσια κι ένα αγόρι. Δυστυχώς,  για την οικογένειά του στις 26 Μαΐου 2011 ο Περικλής έχασε την μεγάλη του κόρη, την Αντωνία από ανεύρυσμα.   Το γεγονός τότε είχε συγκλονίσει την Πάφο και την Κύπρο, γενικότερα.




Ο Περικλής Θεοδότου που εργάζεται στην υπηρεσία ασθενοφόρων εδώ και 36 χρόνια.  Άρχισε τα τελευταία χρόνια να ασχολείται με την αγιογραφία και την αναπαλαίωση εικόνων.  



Μιλώντας στον Φιλόξενο ο Περικλής μας ανέφερε ότι, η αγιογραφία του φέρνει αγαλλίαση, ηρεμία και ψυχική γαλήνη και μακάρι να είχε περισσότερο χρόνο για να ασχοληθεί.


 Ο ίδιος παρουσιάζει τις αγιογραφίες του σε διάφορες εκδηλώσεις, πανηγύρια και φεστιβάλ. Ο κόσμος έχει αναγνωρίσει την αξία του και τα θαυμάσια έργα που φτιάχνει και σπεύδει να αγοράσει. 



Όπως λέγει, η αγιογραφία είναι ένα δώρο που αυτός που θα το πάρει θα το ευχαριστηθεί.
Τελευταίως, τόνισε, δέχεται παραγγελίες για μπομπονιέρες σε βαπτίσεις αλλά και γάμους (δώρα σε κουμπάρους και κουμπάρες).


Για τις αγιογραφίες του προτιμά το ξύλο, το παλαιό ξύλο, όπως λέγει, όπως παλιά παράθυρα και πόρτες αλλά και παράξενα κομμάτια ξύλου που βγαίνουν από την θάλασσα και είναι ποτισμένα με θαλασσινό νερό. Το συγκεκριμένο ξύλο, διευκρινίζει, έχει μια άγρια ομορφιά μιας και για να καταλήξει στην ακτή δέχεται πολλά χτυπήματα σε βράχους.


Η μεγάλη του επιθυμία είναι να βρει έναν ολόκληρο κορμό ελιάς και να φτιάξει την εικόνα της Παναγίας.

Ο Φιλόξενος εύχεται στον φίλο Περικλή να έχει δύναμη και να συνεχίσει να φτιάχνει αγιογραφίες, που τόσο αγαπά. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι  99635498

Περισσότερες φώτο ΕΔΩ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: