Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Θερινό σινεμά από τοι Πάφος 2017. Συνεχίζονταιι οι προβολές ταινιώνH ιστορία μιας οικογένειας Ινδών, οι οποίοι μετακομίζουν στη Νότια Γαλλία ανοίγοντας ένα ινδικό εστιατόριο, απέναντι από ένα ακριβό εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Μισελέν αλλά και η γαστρονομική διαμάχη που πυροδότησε αυτή η ενέργεια μεταξύ των δύο «ανταγωνιστών» ήταν η  υπόθεση της ταινίας υπό τον τίτλο “ Ένα ταξίδι 30,5 μέτρα μακριά”, που προβλήθηκε χθες κάτω από τον έναστρο ουρανό στη Δημοτική παραλία της Γεροσκήπου από τον Πάφος 2017.


Την ταινία σκηνοθέτησε ο Lasse Hallistrom και σ’ αυτήν συμμετείχαν οι Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal, Charlotte Le Bon. H ταινία που προβλήθηκε στα Αγγλικά, Γαλλικά και Ινδικά αγκαλιάστηκε από το κινηματογραφόφιλο κοινό της Πάφου.

Το φετινό καλοκαίρι, το Πάφος 2017 πρόβαλε στη δημοτική παραλία της Γεροσκήπου πέντε κινηματογραφικές ταινίες και η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία αφού  αυτό που χαρακτηρίζει την ιδέα του Οργανισμού στόχο έχει να θυμίσει ότι στα δικά μας μέρη, ο πολιτισμός ξεκίνησε κάτω από το γαλανό ουρανό, τον έναστρο ουρανό, στα αρχαία θέατρα και στις αγορές.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Πάφος 2017 Χρίστος Πατσαλίδης, στο πλαίσιο της προβολής των ταινιών, το Πάφος 2017 αποτελεί μια γιορτή του βιωματικού υπαίθριου πολιτισμού, στο ήπιο κλίμα της Πάφου και τα υπέροχα τοπία της, μια ευκαιρία να εξελιχθούν οι ανοικτοί χώροι της πόλης και της επαρχίας γενικότερα, με στόχο να δημιουργηθούν δεσμοί και να γεφυρωθούν τα κενά και οι αποστάσεις.

Είναι επίσης, συνέχισε, ένας χώρος συνάντησης για συνδημιουργία, χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς, μια ανοιχτή διαδικασία αορίστου χρόνου που έχει ήδη ξεκινήσει με την πολύτιμη συμμετοχή πολλών εθελοντών, σχεδιασμένη για να συνεχιστεί και μετά το 2017.

Εξάλλου μέσα στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Οργανισμού, ο Λαογραφικός Όμιλος Κτήμα συνδέει τους ανθρώπους και τις τέχνες τους, το παρόν και το παρελθόν μέσα από μια γιορτή της μουσικής του χορού και της γαστρονομίας και κυρίως των ανθρώπων του τόπου που θα π[πραγματοποιηθεί στις 28 του μηνός στην Πλατεία του Έρωτα.

Το Πάφος 2017 ανοίγει το Κουτί της Μνήμης του και ενώνει ανθρώπους και χώρους, προσκαλώντας όλους να διηγηθούν τις δικές τους ιστορίες αλλά και να ακούσουν παραμύθια και ιστορίες άλλων.

(ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: