Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Πάφος. Οδηγούσε μεθυσμένος την μοτοσικλέτα του χθες βράδυ στην Πάφο

Εκατόν δεκαέξι μg% αλκοόλ αντί 22μg%, που είναι το καθορισμένο από το νόμο όριο, ήταν η ένδειξη κατά τον τελικό έλεγχο αλκοόλης στον οποίο υποβλήθηκε τριαντάχρονος οδηγός μοτοσικλέτας, στην Πάφο, στο πλαίσιο συντονισμένων επιχειρήσεων της Αστυνομίας σε Λεμεσό και Πάφο για πρόληψη διαφόρων αδικημάτων.

Στην Πάφο, σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (Μ.Μ.Α.Δ) και του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.ΜΟ) Αρχηγείου Αστυνομίας, διενήργησαν από τις 10μ.μ. χθες μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα, ευρείας έκτασης επιχείρηση για πρόληψη της εγκληματικότητας, των τροχαίων δυστυχημάτων και της ηχορύπανσης, στην πόλη και επαρχία της Πάφου.
Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, ανακόπηκαν και ελέγχθηκαν 46 ύποπτα οχήματα και 63 ύποπτα πρόσωπα, καθώς και 35 υποστατικά και έγιναν 25 καταγγελίες για παραβάσεις του περί κέντρων αναψυχής νόμου, ενώ σε πέντε περιπτώσεις έγινε κατάσχεση μεγαφώνων.
Οσον αφορά τα τροχαία αδικήματα, έγιναν συνολικά 81 τροχαίες καταγγελίες, καθώς επίσης 140 έλεγχοι αλκοόλης και 34 καταγγελίες για οδήγηση μηχανοκινήτων οχημάτων υπό την επήρεια αλκοόλης.
Στη Λεμεσό η συντονισμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, μεταξύ των ωρών 9μ.μ. χθες και 3π.μ. σήμερα, από μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος (Ο.Π.Ε) Λεμεσού σε συνεργασία με μέλη του Ουλαμού Άμεσης Επέμβασης (ΟΥΛ.Α.Ε) Λεμεσού, της Τροχαίας Λεμεσού και Αστυνομικών Σταθμών της Λεμεσού, για σκοπούς πρόληψης των διαρρήξεων και των κλοπών και πάταξη της νεανικής παραβατικότητας και άλλων αδικημάτων.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθηκαν συνολικά 40 κέντρα αναψυχής σχετικά με την είσοδο ανηλίκων, κάπνισμα σε κλειστούς χώρους και για εξάσκηση επαγγέλματος φρουρού ασφαλείας χωρίς άδεια, ενώ ανακόπηκαν και ελέχθησαν 22 ύποπτα οχήματα και 31 ύποπτα πρόσωπα.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, έγιναν συνολικά τρεις καταγγελίες, οι οποίες αφορούσαν παραβάσεις του περί κέντρων αναψυχής νόμου, έξι καταγγελίες για κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, τρεις καταγγελίες για οδήγηση μηχανοκινήτων οχημάτων υπό την επήρεια αλκοόλης, δύο εξώδικες καταγγελίες για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα και μια σύλληψη για οδήγηση κλοπιμαίου οχήματος.
Επίσης, περιπολήθηκαν συγκεκριμένα πάρκα και άλλα σημεία στη Λεμεσό, στα οποία παρατηρείται οχληρία, καθώς επίσης και επιλεγμένες περιοχές για την πρόληψη των διαρρήξεων και των κλοπών.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε παγκύπρια βάση με σκοπό την πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής παρανομίας, στοχεύοντας στην περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: