Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Οι μετανάστες ήταν ήδη νεκροί όταν η νταλίκα πέρασε στην Αυστρία

Οι περίπου 50 άνθρωποι, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν μέσα σε μια νταλίκα σε αυτοκινητόδρομο της Αυστρίας, ήταν ήδη νεκροί όταν το βαρύ όχημα πέρασε τα σύνορα της χώρας, τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, ανέφεραν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Το εγκαταλειμμένο φορτηγό-ψυγείο, που την Τετάρτη βρισκόταν κοντά στη Βουδαπέστη, την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, βρέθηκε από αστυνομικούς της τροχαίας καθώς υγρά από τα πτώματα που ήταν ήδη σε αποσύνθεση έτρεχαν από την πίσω πόρτα του.
«Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πέθαναν πριν από μιάμιση με δύο ημέρες» είπε ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Μπούργκενλαντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Όπως είπε, υπάρχουν «πολλά πράγματα» που οδηγούν τις αρχές στο συμπέρασμα ότι οι μετανάστες ήταν ήδη νεκροί όταν η νταλίκα πέρασε τα σύνορα.
Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ είπε από την πλευρά της ότι, με αφορμή την τραγωδία αυτή, η κυβέρνηση σκοπεύει να εντείνει τους ελέγχους που πραγματοποιεί στις διεθνείς αμαξοστοιχίες και στα σύνορα. Η υπουργός δεσμεύτηκε ότι η Βιέννη θα τηρήσει μια στάση «μηδενικής ανοχής» απέναντι στους διακινητές ανθρώπων που πιστεύει ότι ευθύνονται για τους θανάτους των μεταναστών.


 http://ikypros.com/?p=119646#sthash.zS2lhKci.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: