Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Σοβαρότατα τα προβλήματα των Κέντρων Αναψυχής Πάφου



Ο κλάδος των κέντρων αναψυχής συρρικνώνεται κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου Νεόφυτο Θρασυβούλου, ο οποίος σημειώνει ότι τα Κέντρα Αναψυχής για πολλά χρόνια τροφοδοτούν μεγάλο αριθμό κυβερνητικών τμημάτων μέσω της φορολογίας που τους επιβάλλεται.

Για πολλά χρόνια, είπε, τα κέντρα αναψυχής ήταν “η κότα με τα χρυσά αυγά” για την Κυβέρνηση και όλοι οι φόροι που καλείται να πληρώσει ένα Κέντρο Αναψυχής μετακυλούν στον καταναλωτή.


Για αυτό το λόγο, συνέχισε, “βλέπουμε ότι ο κλάδος των Κέντρων Αναψυχής συρρικνώνεται κάθε χρόνο αφού εκτός από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τα πακέτα διακοπών κλειστού τύπου, τα εισοδήματα τόσο των Κυπρίων αλλά και των Ευρωπαίων πολιτών έχουν επίσης πληγεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση με αποτέλεσμα να μην επισκέπτονται πλέον τα Κέντρα Αναψυχής”.

Ο κ. Θρασυβούλου χαιρέτισε το γεγονός ότι επιτέλους η Κυβέρνηση αποφάσισε να απλοποιήσει τις νομικές διατάξεις που διέπουν τα Κέντρα Αναψυχής και ευχήθηκε η νέα νομοθεσία να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή ούτως ώστε - όπως είπε-  οι επιχειρηματίες που έχουν απομείνει στον κλάδο να μπορέσουν να επιβιώσουν.

(ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: