Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Τέσσερα παιδιά ανάμεσα στους 71 νεκρούς στο “φορτηγό-τάφος” στην Αυστρία

Παγκόσμια ανατριχίλα προκαλεί η είδηση ότι εντοπίστηκε στην Αυστρία «φορτηγό – τάφος», με 71 νεκρούς μετανάστες, σε αυτοκινητόδρομο, κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία.
Σύμφωνα με τις αρχές της Αυστρίας, οι άτυχοι μετανάστες, από την Συρία, ήταν νεκροί από την Τετάρτη, ενώ οι πρώτες πληροφορίες από τους ιατροδικαστές κάνουν λόγο για ασφυξία.

Η αστυνομία της Ουγγαρίας συνέλαβε επτά υπόπτους.
«Ο ένας δράστης είναι Βούλγαρος, με καταγωγή από το Λίβανο. Είναι ο ιδιοκτήτης του φορτηγού. Όσον αφορά τους άλλους δύο δράστες ο ένας είναι από την Βουλγαρία και ο άλλος έχει ουγγρική ταυτότητα,» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Αυστρίας.
Οι Αρχές, εκτιμούν ότι ο οδηγός του φορτηγού ήταν διακινητής που εγκατέλειψε το όχημα όταν αντιλήφθηκε ότι οι άνθρωποι στο φορτηγό είχαν πεθάνει.
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 59 άνδρες, 8 γυναίκες και τέσσερα παιδιά ηλικίας 2, 8, 9 και 10 ετών αντίστοιχα.
Οι εμπειρογνώμονες που εξέτασαν το φορτηγό, κάνουν λόγο για ίχνη που μαρτυρούν την απεγνωσμένη προσπάθεια τους να ανοίξουν το φορτηγό για να πάρουν αέρα.
Το φορτηγό εντοπίστηκε σε χώρο στάθμευσης αυτοκινητόδρομου κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία. Υγρά που έτρεχαν από το όχημα κίνησαν τις υποψίες.


http://ikypros.com/?p=119853#sthash.TJVjHEhz.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: