Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

"Έφυγε" από τη ζωή ο μεγάλος ιστορικός Βαγγέλης Κεχριώτης. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει φίλε Βαγγέλη


Εφυγε από τη ζωή χθες, Πέμπτη, ο ιστορικός Βαγγέλης Κεχριώτης, χάνοντας τη μάχη με την επάρατο νόσο στα 46 του χρόνια.
Μπορεί να γεννήθηκε στην Αθήνα ο Βαγγέλης ήταν όμως Σκοπελίτης, αφού οι γονείς του ήταν από την Σκόπελο. 
Τα καλοκαίρια μαζί με τους γονείς του και τα αδέρφια του περνούσαν τις διακοπές τους στο νησί των Βορείων Σποράδων. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει ξάδερφε Βαγγέλη. 
Η Ελλάδα και γενικά ο κόσμος όλος έχασαν ένα σπουδαίο μυαλό κι έναν υπέροχο άνθρωπο. Μεγάλη η απώλειά σου Βαγγέλη.!!!  


Γεννημένος το 1969 στην Αθήνα, σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ στη Βρετανία.

Το 2005 υποστήριξε τη διατριβή του στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λέιντεν με θέμα «Οι ελληνορθόδοξοι της Σμύρνης στο τέλος της Αυτοκρατορίας».

Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, δίδασκε βαλκανική ιστορία και ιστορία των χριστιανικών και εβραϊκών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ήταν μέλος, στην Τουρκία, του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου ιστορικών Tarih Vakfı και της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Toplumsal Tarih και στην Ελλάδα μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Historein. Αρθρογραφούσε στην αρμενοτουρκική εφημερίδα Agos και στην Αυγή. Είχε επιμεληθεί συλλογικούς τόμους και είχε δημοσιεύσει πολλά άρθρα για την οθωμανική Σμύρνη, τις πολιτικές και πολιτισμικές όψεις των ελληνορθόδοξων κοινοτήτων στην ύστερη Οθωμανική Αυτοκρατορία, για ζητήματα που αφορούν την εθνική ιδεολογία καθώς και τη δημόσια ιστορία.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Παρασκευή, στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Φωκά στο Ορτάκιοϊ, στη 1.30 μ.μ. Θα προηγηθεί τελετή στο Albert Long Hall του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου στις 11.00 π.μ.








Δεν υπάρχουν σχόλια: