Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Θελέτρα. ΒΙΝΤΕΟ

Ανεξέλεγκτη  μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε από το Σάββατο στις 16:00 περίπου το απόγευμα στην περιοχή Γιόλου-  Παλαιάς Θελέτρας.
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός  Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Πόλυς Χατζηβασιλείου ανέφερε πως  η πυρκαγιά μαίνεται εκτός ελέγχου λόγω των σφοδρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο που μας παραχώρησε η φίλη Αστέρω Κροταλία  ΕΔΩ!!! κι ΕΔΩ!!!

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ, συνέχισε, καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό της και για την αποκοπή της.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηβασιλείου το χωριό Θελέτρα δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο αφού η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση.
Στην μάχη της πυρόσβεσης έχουν επιστρατευθεί εκτός από τις επίγειες δυνάμεις οκτώ ελικόπτερα και συγκεκριμένα δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης που έχει εκμισθώσει η Κυπριακή Δημοκρατία, δύο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών, τρία ελικόπτερα της Αστυνομίας και ένα επίσης ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς. Σε επιφυλακή βρίσκεται και το ελικόπτερο των Βάσεων.
Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Γιόλου Σταύρος Βραχνός σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η πρόκληση πυρκαγιών στην περιοχή του αποτελεί τακτικό φαινόμενο .
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, είπε ο κ.Βραχνός, συνδράμουν και κάτοικοι της περιοχής με γεωργικά μηχανήματα και γεωργικούς ελκυστήρες.
Παρατήρησε ωστόσο πως εξαιτίας των σφοδρών ανέμων, του δύσβατου της περιοχής που διαθέτει πλούσια άγρια βλάστηση και αργάκια , η κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας έχει καταστεί δύσκολο έργο.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: