Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

Δείτε οι αστυνομικοί στις ΗΠΑ πόσους πολίτες σκότωσαν κατά το 2015Τα μέλη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου των ΗΠΑ τραυμάτισαν θανάσιμα σχεδόν 1.000 πολίτες φέτος, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα The Washington Post.


Τουλάχιστον 965 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά Αμερικανών Αστυνομικών το 2015, από τους οποίους οι 564 οπλοφορούσαν, όπως αποκάλυψε η έρευνα της εφημερίδας η οποία δημοσιεύθηκε χθες.

Όπως αναφέρεται, περίπου τα 100 από τα θύματα δεν έφεραν απολύτως κανένα όπλο όταν βρέθηκαν αντιμέτωπα με την Αστυνομία. Σύμφωνα με την έρευνα στο 40% των επεισοδίων κατά τα οποία αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και σκότωσαν πολίτες, στο στόχαστρο βρίσκονταν άοπλοι Αφροαμερικανοί. 

Πολλά από τα πρόσωπα που έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες αστυνομικών οπλοφορούσαν, είχαν τάσεις αυτοκτονίας, ψυχολογικά προβλήματα, αρνήθηκαν να σταματήσουν παρά τις εντολές Αστυνομικών ή προσπάθησαν να διαφύγουν, κατέδειξε η έρευνα.

Πέρυσι στις ΗΠΑ σημειώθηκαν πολλές διαδηλώσεις έπειτα από κρούσματα αστυνομικής βαρβαρότητας που είχαν ευρεία κάλυψη από τα ΜΜΕ σε όλη τη χώρα. Οι θάνατοι πυροδότησαν, εκτός από κινητοποιήσεις, έντονο διάλογο για τις ανισότητες μεταξύ των φυλών αλλά και τον ρατσισμό στις τάξεις της Αστυνομίας, ειδικά σε βάρος της κοινότητας των Αφροαμερικανών.


κυπε