Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Δεκάδες άνθρωποι νεκροί από τις πλημμύρες στις ΗΠΑΠοταμοί υπερχείλισαν κατά μήκος του Μιζούρι, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ την ίδια ώρα έκλεισε σε πολλά σημεία ένας διαπολιτειακός αυτοκινητόδρομος και πολλά κτίρια και υποδομές κινδυνεύουν από τα λασπόνερα.


Η κακοκαιρία που σαρώνει τις ΗΠΑ εδώ και μια εβδομάδα έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 49 ανθρώπους.

Στρατιώτες και εθελοντές δίνουν μάχη με το χρόνο για να προλάβουν την άνοδο των υδάτων και να προφυλάξουν τις πληγείσες περιοχές.

Αρκετοί μεγάλοι ποταμοί, μεταξύ αυτών ο Μισισιπής -η στάθμη του οποίου ξεπέρασε τα 4 μέτρα και αναμένεται να ανέβει κατά ακόμη 2 μέτρα τις επόμενες ημέρες- και παραπόταμοι στο Μιζούρι και το Ιλινόι υπερχείλισαν, καθώς τα νερά ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ, επισήμανε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στα δελτία ειδήσεων προβάλλονται βίντεο όπου φαίνονται οικίες και επιχειρήσεις να έχουν βυθιστεί στο νερό που φθάνει έως και τις στέγες στο Μιζούρι, ενώ στελέχη των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών μαζί με εκατοντάδες εθελοντές σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες για να τοποθετήσουν σάκους με άμμο στα φράγματα με την ελπίδα να εμποδίσουν τα λασπόνερα.

Συνολικά 46 περιοχές αντιμετωπίζουν εκτεταμένες πλημμύρες με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι και εθνικές οδοί.


κυπε