Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Ανεμοστρόβιλος έπληξε την Αλαμπάμα



Ανεμοστρόβιλος έπληξε την πόλη Μπέρμιγχαμ της πολιτείας Αλαμπάμα προκαλώντας ζημιές σε σπίτια, ξεριζώνοντας δέντρα και τραυματίζοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.


Μετεωρολόγοι δήλωσαν ότι ο ανεμοστρόβιλος άγγιξε το έδαφος περί τις 17:00 τοπική ώρα [01:00 ώρα Ελλάδας] και πρόσθεσε ότι "φαίνεται πως υπάρχουν σοβαρές ζημιές".

Αξιωματικός της Αστυνομίας στο Μπέρμιγχαμ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αλαμπάμας, δήλωσε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες, πάντως τα τραύματά τους δεν είναι σοβαρά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές, δέντρα ξεριζώθηκαν και το δίκτυο ηλεκτροδότησης υπέστη βλάβες στις περιοχές από όπου πέρασε ο ανεμοστρόβιλος.

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους τοπικών ΜΜΕ καταγράφουν συντρίμμια σε αυλές σπιτιών. Στην Αλαμπάμα σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις από την Τετάρτη και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ είχε εκδώσει προειδοποίηση για τον κίνδυνο πλημμυρών στην πολιτεία.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: