Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Τεράστια η ζημιά στο Κτήμα Δημητρίου από την φωτιά

Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ οι ζημιές από την πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 4 τα ξημερώματα στο «Κτήμα Δημητρίου» στις Αγγλισίδες. Μέλη της Πυροσβεστικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας αποφάνθηκαν ότι τα αίτια της πυρκαγιάς οφείλονται σε αστοχία των υλικών του τζακιού της ταβέρνας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεωνίδα Λεωνίδου, «έχουν διερευνηθεί τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα σε υποστατικά του «Κτήματος Δημητρίου» στις Αγγλισίδες και διαπιστώθηκε ότι αυτά οφείλονται σε αστοχία των υλικών του τζακιού των υποστατικών του εστιατορίου».
Πρόσθεσε ότι «οι ζημιές από την πυρκαγιά ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία έγινε κατορθωτή μέχρι τις 8 το πρωί, ανταποκρίθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα από το σταθμό της ΕΜΑΚ Κοφίνου και χρησιμοποιήθηκαν αυλοί πέραν των 6μμ και αναπνευστικές συσκευές».
Όπως εξήγησε, «λόγω των εύφλεκτων υλικών με τα οποία ήταν κατασκευασμένα τα υποστατικά, δηλαδή ήταν λυόμενη κατασκευή με σκελετό από μεταλλικά και ξύλινα δοκάρια και επενδυμένη με ξύλο, η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Η φωτιά ξεκίνησε από την ταβέρνα και η έκταση των υποστατικών είναι περίπου 300 τετραγωνικά μέτρα με κατοικία, εστιατόρια, αίθουσα δεξιώσεων και αποθήκες».
Σε σχετική ερώτηση ο κ. Λεωνίδου απάντησε πως «η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε το μήνυμα για τη φωτιά από μοναχό ο οποίος είδε την πυρκαγιά από μακριά. Κατά την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, γύρω στις 04.39 δεν υπήρχαν οποιαδήποτε άτομα στο χώρο και οι ιδιοκτήτες έκλεισαν την ταβέρνα τα μεσάνυχτα. Κατά την αναχώρηση τους έκλεισαν τη πόρτα του τζακιού αφήνοντας αναμμένα  τα τελευταία ξύλα».
Ωστόσο, κατέληξε, «η βάση του τζακιού είχε ένα ελάττωμα και η φωτιά ξεκίνησε από το συγκεκριμένο σημείο».

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: