Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Το δικαστήριο Πάφου αποφασίζει για τον Μολδαβό χάκερΣήμερα στις 11 :00 το πρωί αναμένεται το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου να ανακοινώσει την απόφασή του για τον 30χρονο Μολδαβό, του οποίου ζητείται η έκδοση από τις αμερικανικές Αρχές προκειμένου να δικαστεί για υπόθεση ηλεκτρονικής άπατης για το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής.

Μέχρι σήμερα ο 30χρονος  παραμένει  υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.


Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο 30χρονος συνελήφθη στις 28 Αυγούστου για παράνομη ηλεκτρονική μεταφορά χρηματικού ποσού πέραν των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων και για απάτες βάσει Διεθνούς Εντάλματος Σύλληψης.

Ο 30χρονος αναζητείτο από τις Αρχές των ΗΠΑ σχετικά με συνωμοσία για διάπραξη απάτης, απάτη εναντίον τράπεζας, συνωμοσία για διάπραξη απάτης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και για απάτη σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ Αυγούστου 2012 και Αυγούστου 2015, στη συγκεκριμένη χώρα.

Τα έγγραφα όπως το αίτημα των Αρχών της Αμερικής, το προσωπικό ένταλμα σύλληψης και η ένορκη δήλωση έχουν κατατεθεί ως τεκμήρια στο δικαστήριο.


κυπε