Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας απόψε στο Λονδίνο

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα διοργανωθεί στο Λονδίνο απόψε η γιορτή υποδοχής του νέου έτους, με επίκεντρο τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στη νότια όχθη του Τάμεση απέναντι από το κτίριο του Κοινοβουλίου.

Ενεργώντας στη βάση των πληροφοριών ασφαλείας από «φιλική» υπηρεσία ξένης χώρας ότι ισλαμιστές τρομοκράτες ίσως σχεδιάζουν να χτυπήσουν σε κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, η Σκότλαντ Γιαρντ ακύρωσε τις άδειες όλων των ένοπλων αστυνομικών που έχει στις τάξεις, δηλαδή κάτι παραπάνω από 2.000 αστυνομικούς.
Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται μία τέτοια απόφαση για εκδήλωση αυτού του είδους. Η τελευταία ανάλογη κινητοποίηση είχε γίνει κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.
Ήδη από τις επιθέσεις στο Παρίσι και μετά υπάρχει παρουσία ένοπλων αστυνομικών σε καίρια σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας, κάτι στο οποίο δεν είναι συνηθισμένοι οι Λονδρέζοι.
Πάντως ο Δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να κατέβουν στο κέντρο και να απολαύσουν την εορταστική ατμόσφαιρα. Τα εισιτήρια για την εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα έχουν εξαντληθεί εδώ και καιρό.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: