Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Δείτε τα αποτελέσματα παγκυπρίων επιχειρήσεων της αστυνομίας



Συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας στο πλαίσιο της αντιεγκληματικής της δράσης και πρόληψης οδικών τροχαίων συγκρούσεων
Στο πλαίσιο της πρόληψης και πάταξης της εγκληματικότητας και πρόληψης των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 24-29/12/15, παγκύπριες και συντονισμένες εκστρατείες και επιχειρήσεις της Αστυνομίας. 



Κατά τη διάρκεια των εκστρατειών κατά το πιο πάνω διάστημα, ελέχθησαν παγκύπρια 992 οχήματα και 1,069 πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτά. Επίσης, ελέγχθηκαν συνολικά 946 υποστατικά παγκύπρια και έγιναν 227 καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής, Νόμο. Εξάλλου, κατά το πιο πάνω διάστημα, προέκυψαν 714 καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα και 512 καταγγελίες για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα.



 Επιπρόσθετα, στη διάρκεια επιχειρήσεων που διεξήχθηκαν για εφαρμογή του Νόμου που αφορά τα ιδιωτικά γραφεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ελέγχθηκαν 61 ιδιωτικοί φρουροί ασφαλείας, χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε το παράνομο.
Επίσης, στη διάρκεια παγκύπριας εκστρατείας, μεταξύ των ημερομηνιών 7-20/12/15, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αστυνομίας Κύπρου με το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας «TISPOL», με σκοπό την αντιμετώπισης οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, έγιναν 3,877 έλεγχοι αλκοόλης και 308 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.



Εξάλλου, κατά το Σαββατοκύριακο 26-27/12/15, οι Ουλαμοί Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) προέβησαν σε παροχή βοήθειας προς το κοινό σε 36 περιπτώσεις, καθώς επίσης και σε 25 εξώδικες παρατηρήσεις.
            Οι εκστρατείες της Αστυνομίας συνεχίζονται σε παγκύπρια βάση με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη, ιδιαίτερα κατά τις μέρες των γιορτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: