Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Μουσικό αφιέρωμα στην Πάφο για τον Βασίλη Τσιτσάνη



Εκατό χρόνια από τη γέννησή του Βασίλη Τσιτσάνη και εκτιμώντας την απέραντη μουσική κληρονομιά του, οι Σωτήρης Καραγιώργης, Ευαγόρας Καραγιώργης και Στέλιος Κακογιάννης παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα με μερικά από τα σημαντικότερα του τραγούδια, απόψε στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τεχνόπολις στην Πάφο με το γενικό τίτλο "Οτι κι αν πω δεν σε ξεχνώ".


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Βασίλης Τσιτσάνης προχώρησε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι σε πολλά επίπεδα αφού έγραψε όμορφες μελωδίες, κλασικές και τις έντυσε με δικούς τους αριστουργηματικούς στίχους.

Επίσης, στις μελωδίες του, μπορεί κάποιος να βρει στοιχεία από το δημοτικό τραγούδι, το βυζαντινό μέλος, δυτικά στοιχεία, ακόμη και στοιχεία μπλουζ.

Σε σχέση με τους συντελεστές, αναφέρεται στην ανακοίνωση πως ο Σωτήρης Καραγιώργης είναι γνωστός μουσικός, εκπαιδευτικός και συνθέτης στην επαρχία Πάφου και στην Κύπρο γενικότερα ενώ ο Ευαγόρας Καραγιώργης μουσικός, εκπαιδευτικός και συνθέτης, έχει ασχοληθεί έντονα με την κυπριακή μουσική αλλά και την έντεχνη ελληνική μουσική μέσα από συναυλίες αλλά και προσωπική μουσική δημιουργία.

Τέλος, ο Στέλιος Κακογιάννης, διαθέτει ξεχωριστή, μεστή και αισθαντική φωνή, παράλληλα με τη μεγάλη του εμπειρία στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι, καταλήγει η ανακοίνωση.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: