Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Κύπρος. Στην κατάψυξη σήμερα, τελευταία μέρα του χρόνου


Στο ψυγείο βρίσκεται η Κύπρος από σήμερα το πρωί.
Τελευταία ημέρα του χρόνου και  ο καιρός  είναι πραγματικά χειμωνιάτικος. Απότομη πτώση της θερμοκρασίας.
 Η  θερμοκρασία, λοιπόν,  σε όλη την Κύπρο έκανε βουτιά , φτάνοντας σε ορισμένες περιοχές ακόμη και τους -5 βαθμούς.
Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Λειτουργός Μετεωρολογίας Μιχάλης Μούσκος, ανέφερε ότι, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού  είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει μέχρι και δέκα βαθμούς  κάτω από τα κανονικά επίπεδα.
Σύμφωνα με την πρόγνωση, μέχρι και την Κυριακή αναμένονται βροχές, καταιγίδες, παγετός και χιονόπτωση ακόμα και σε ημιορεινές ή και πεδινές περιοχές.  Άνοδος της θερμοκρασίας κατά ένα με δύο βαθμούς αναμένεται από το Σάββατο ενώ την Κυριακή η άνοδος θα ανέλθει μέχρι και τους πέντε βαθμούς. Ωστόσο, σημείωσε ο κύριος Μούσκος ακόμα και έτσι, το κρύο θα είναι ιδιαίτερα έντονο.
Στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές αναμένεται χιονόπτωση, ενώ αργά απόψε το βράδυ δεν αποκλείεται να σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι ακόμη και σε κάποιες πεδινές περιοχές.
Η θερμοκρασία ανήλθε στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους μείον 5 στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και στα ημιορεινά επικρατεί παγετός.
Έτσι λοιπόν, η χρονιά αναμένεται να μας αποχαιρετήσει απόψε με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα πέσει χιόνι, το οποίο ενδεχομένως να πέσει αργότερα και σε κάποιες πεδινές περιοχές.
Η θερμοκρασία θα πέσει στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα παράλια και στους -5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και ημιορεινά θα επικρατεί παγετός, ενώ παγετός δυνατό να σχηματιστεί αργότερα και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού.
Αύριο  Παρασκευή, πρώτη του χρόνου,  ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ χιόνι ή χιονόνερο πιθανό να πέσει και σε πεδινές περιοχές. Η θερμοκρασία αύριο θα σημειώσει και νέα πτώση.

Το Σάββατο θα είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα και την Κυριακή θα σημειωθεί άνοδο της θερμοκρασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: