Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Πέφτει η θερμοκρασία στην Κύπρο. Έρχονται χιόνια


Έχει αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία στην Κύπρο, με την μετεωρολογική υπηρεσία να προβλέπει χιονοπτώσεις. 

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Από την Πέμπτη αναμένεται να μας επηρεάσει ψυχρή αέρια μάζα.


Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν τοπικά μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές. Στις ορεινές και αργότερα και στις ημιορεινές περιοχές πιθανό να χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί, μέτριοι 4 μποφόρ για να τραπούν μέχρι το απόγευμα κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά στα δυτικά και βόρεια ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στον -1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Παγετός θα σχηματιστεί σε πολλές περιοχές.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά. Σταδιακά δεν αποκλείεται χιόνι ή χιονόνερο και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές ενώ στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: