Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Δεκαπέντε νέοι από Κύπρο σε συνέδριο εργασιών του ΟΗΕ



Δεκαπέντε νέοι από την Κύπρο θα συμμετάσχουν στο 62ο Εθνικό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Χάρβαρντ, κορυφαίο συνέδριο προσομοίωσης των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 11-14 Φεβρουαρίου, στη Βοστόνη.


Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Νεολαίας και Μαθητών Ηνωμένων Εθνών Κύπρου, οι δεκαπέντε θέσεις παραχωρήθηκαν στον Σύνδεσμό από τους διοργανωτές του Πανεπιστήμιου Χάρβαρντ. Οι συμμετέχοντες είναι Κύπριοι υπήκοοι ή κάτοικοι της Δημοκρατίας, που επελέγησαν ύστερα από μια απαιτητική διαδικασία, μεταξύ 110 υποψηφίων.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν συνολικά 3.000 νέοι από όλο τον κόσμο.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν οικονομική ενίσχυση ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους υποψηφίους να συμμετάσχουν ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης.

Αναφέρεται τέλος ότι θα διοργανωθεί παρόμοια αποστολή στο Διεθνές Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών στην Αγία Πετρούπολη, τον προσεχή Μάρτιο.

Και οι δύο αποστολές είναι δικοινοτικού χαρακτήρα και εν μέρει αποσκοπούν να φέρουν τους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους συμμετέχοντες σε πιο έντονη επαφή μέσα από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες, καταλήγει η ανακοίνωση.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: