Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Δήμος Λεμεσού συμμετέχει για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Δράσης κατά του ρατσισμού “ Δύναμη στην πολυμορφία”


Με μήνυμα “Δύναμη στην πολυμορφία”, ο Δήμος Λεμεσού συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Δράσης κατά του ρατσισμού (European Action Week Against Racism) η οποία πραγματοποιείται μεταξύ 12 και 21 Μαρτίου 2016.
Η πανευρωπαϊκή εβδομάδα δράσης διοργανώνεται από το δίκτυο UNITED κάθε χρόνο γύρω στις 21 Μαρτίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Φυλετικών Διακρίσεων. Η δράση έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή τη διεθνή κοινότητα και να την ενθαρρύνει να ενώσει δυνάμεις και να λάβει άμεσα μέτρα κατά του ρατσισμού με την οργάνωση δραστηριοτήτων κατά των διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας. Η Δράση αυτή φέρνει κοντά ανθρώπους για την προώθηση της πολυμορφίας ως κάτι που εμπλουτίζει τον πολιτισμό μας, μας προτρέπει να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα και βελτιώνει την κοινωνία μας.
 
Η Λεμεσός είναι μια πολυπολιτισμική πόλη η οποία φιλοξενεί περισσότερους από 20000 μετανάστες - Υπηκόους Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) και έχει ως προτεραιότητά της τη συμμετοχή σε δράσεις που προωθούν την ομαλή ένταξη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Ο Δήμος Λεμεσού συμμετέχει στην Εβδομάδα Δράσης 2016 και λαμβάνει άμεσα μέτρα για την προώθηση της διαφορετικότητας μέσω της ευαισθητοποίησης των πολιτών και τη διάδοση του μηνύματος της εκστρατείας σε ολόκληρη την πόλη. Ο δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου αναλαμβάνει ενεργό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια και φωτογραφίζεται με την αφίσα της εκστρατείας για να δείξει την υποστήριξή του και να ενθαρρύνει και άλλους να αναλάβουν δράση. Η πρωτοβουλία θα προωθηθεί επίσης μέσω του ραδιοφώνου και άλλα ψηφιακά μέσα. Η συμμετοχή του Δήμου Λεμεσού στην Εβδομάδα Δράσης 2016 αποτελεί μέρος της προσπάθειας των τοπικών αρχών να προωθήσουν τη Λεμεσό ως μια πολυπολιτισμική πόλη όπου όλοι οι πολίτες συνυπάρχουν αρμονικά, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος ή θρησκείας.
 
Οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της εκστρατείας συνάδουν με το έργο Προγράμματα ένταξης από τοπικές αρχές, «Λεμεσός: Μια πόλη, ο κόσμος όλος» που υλοποιεί ο Δήμος Λεμεσού ως τελικός δικαιούχος, μαζί με τους άλλους Δήμους της επαρχίας Λεμεσού, στηρίζοντας τη διαδικασία ένταξης των Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην τοπική κοινωνία. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (90%) και την Κυπριακή Δημοκρατία (10%).
 
Με αυτές τις ενέργειες η Λεμεσός διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της βασισμένη στην ποικιλομορφία  και τη διαφορετικότητα, δηλαδή την πολυπολιτισμική της ταυτότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: