Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Βροχερός ο καιρός σήμερα. Χιονόνερο στα ορεινά



Η χαμηλή πίεση που επηρεάζει την περιοχή αναμένεται να αρχίσει να υποχωρεί από αργά το απόγευμα.

Σήμερα περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές ή καταιγίδα, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά κατά τόπους μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά, αλλά μέχρι κυματώδης, στα δυτικά και στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά, στα δυτικά και βόρεια παράλια, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι, 4 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Αργότερα θα καταστούν γενικά ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα τραπεί σταδιακά σε λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά και στα νότια, αλλά στα δυτικά και στα βόρεια θα παραμείνει ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τη νύκτα θα εμφανίζονται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη, αλλά την Πέμπτη θα σημειώσει άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: