Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Κλειστό παραμένει το αεροδρόμιο των Βρυξελλών



Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ανακοίνωσε χθες ότι θα κάνει επιθεωρήσεις ασφάλειας αύριο για να επιβεβαιώσει ότι οι επισκευές που έγιναν μετά το διπλό βομβαρδισμό από τρομοκράτες αυτοκτονίας στην αίθουσα αναχωρήσεων είναι ικανές, αλλά δεν έδωσε ημερομηνία επαναλειτουργίας του.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει, το Σάββατο, ότι το διεθνές αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, το πρώτο αεροδρόμιο του Βελγίου, δεν θα ξανανοίξει πριν τη Τρίτη.

Χθες είπαν πως αύριο θα κάνουν μια δοκιμαστική λειτουργία με 800 υπαλλήλους του αεροδρομίου για να ελέγξουν την προσωρινή κατασκευή για το check-in των επιβατών.

"Τις τελευταίες ημέρες, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών έχει πραγματοποιήσει ενδελεχή ανάλυση της υποδομής του τμήματος του τερματικού σταθμού και των διαφόρων πιθανών σεναρίων για τμηματική επανέναρξη των δραστηριοτήτων του", είπαν οι υπεύθυνοι στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσαν όμως πως δεν υπάρχει ημερομηνία επαναλειτουργίας, έστω και τμηματικής: "Δεν έχει αποφασιστεί πότε θα πραγματοποιηθεί η επανέναρξη των λειτουργιών του αεροδρομίου".

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σε αεροδρόμιο και μετρό, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 31 άτομα (συμπεριλαμβανόμενων και των τρομοκρατών) και τραυματίστηκαν 340, οι αεροπορικές εταιρείες μετέφεραν τις πτήσεις τους σε τοπικά αεροδρόμια ή γειτονικές χώρες, ιδιαίτερα στην Ολλανδία και στη Γερμανία.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: