Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΚΟΜΒΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΕΚΤΙΜΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΩ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΦΟΥ

 
Η κρίση του προσφυγικού στην Ελληνική Επικράτεια απέδειξε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να διαχειριστεί μεγάλα και δύσκολα προβλήματα με επιτυχία και αποτελεσματικότητα, εκεί που οι ευρωπαϊκοί και εθνικοί θεσμοί αποτυγχάνουν.


Στη διαπίστωση αυτή προέβησαν οι Δήμαρχοι Πάφου και Κω Φαίδωνας Φαίδωνος και Γιώργος Κυρίτσης αντίστοιχα, μιλώντας το πρωί σε διάσκεψη τύπου για το προσφυγικό.

Καλωσορίζοντας τον ελλαδίτη ομόλογό του, ο οποίος βρίσκεται στην Πάφο ως κύριος ομιλητής της διάλεξης για την Κρίση του Προσφυγικού στην Ελληνική Επικράτεια που διοργανώνει το απόγευμα η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, ο κ. Φαίδωνος επεσήμανε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα ελληνικά νησιά στην αντιμετώπιση του προβλήματος και συνεχάρη τον Δήμαρχο της Κω για τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος.

Αισθάνομαι την ανάγκη, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πάφου, να σας εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μας, τις ευχαριστίες ολόκληρου του κυπριακού ελληνισμού, για την περηφάνεια που μας χαρίσατε δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας σε ολόκληρη την υφήλιο, μέσα από την συμπαράσταση, τη ζεστασιά και την αλληλεγγύη που καθημερινά επιδεικνύουν οι κάτοικοι της Κω και των άλλων ελληνικών νησιών στους βασανισμένους και ταλαιπωρημένους πρόσφυγες που τόσο στοργικά και ανθρώπινα υποδέχεστε.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος της Κω αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισε το νησί από το τεράστιο κύμα προσφύγων, την στιγμή -όπως είπε- που Βρυξέλλες και Αθήνα ήταν εντελώς ανέτοιμες για μια τέτοια εξέλιξη.   Επεσήμανε τις σοβαρές και δυσβάσταχτες επιπτώσεις που είχε στην οικονομία του νησιού η κρίση αυτή και τόνισε ότι μέσα ότι, μέσα από τη δοκιμασία που πέρασε, η Κω βγήκε πιο δυνατή.


Ο κ. Κυρίτσης χαρακτήρισε ως κομβικό το θέμα των προσφύγων για το μέλλον της Ευρώπης και σημείωσε ότι μέσα από αυτό θα διαφανεί κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διατηρήσει τη συνοχή της ή θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια επικίνδυνη χαλάρωση.       

Δεν υπάρχουν σχόλια: