Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Δίκαια και Λογικά τα αιτήματα των Νοσηλευτών


Πραγματοποιήσαμε πρόσφατα συμβολική επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για να εκφράσουμε την συμπαράσταση και στήριξη μας προς τους απεργούς νοσηλευτές. Μας δόθηκε η δυνατότητα να συνομιλήσουν μαζί με τους απεργούς νοσηλευτές, ανταλλάξαμε απόψεις, σκέψεις και προβληματισμούς ως προς τα τεκταινόμενα στον τομέα της υγείας. Οι απεργοί νοσηλευτές μας ενημέρωσαν για τις δίκαιες θέσεις τους και δήλωσαν πως είναι αποφασισμένοι να επιμείνουν στα αιτήματα τους τα οποία είναι:


Αναγνώριση των πτυχίων των νοσηλευτών

Το κράτος προχώρησε στο κλείσιμο και στην μεταφορά της νοσηλευτικής σχολής στο ΤΕΠΑΚ με το πρόσχημα οι νοσηλευτές να προχωρήσουν στην εξωμείωση των πτυχίων τους. Αυτή η εξωμείωση των πτυχίων κόστισε στον κάθε νοσηλευτή 2,500 ευρώ για να έρθει για ακόμα μια φορά το κράτος να μην τους το αναγνωρίζει και εξακολουθεί να τους αποκαλεί μεταλυκειακούς ή ως τεχνικό και όχι ως ακαδημαϊκό προσωπικό.

Αλλαγή κλίμακας από Α5 στην Α8

Η δεύτερη πτυχή του προβλήματος αφορά την μισθολογική τους κλίμακα. Σήμερα οι νοσηλευτές είναι στην κλίμακα Α5 και αξιώνουν να τύχουν αναβάθμισης στην κλίμακα Α8, χωρίς να τύχουν άμεσα καμιάς χρηματικής αύξησης στον μισθό τους και χωρίς να έχει οποιαδήποτε αναδρομική ισχύει αυτό το μέτρο. Η χρηματική αύξηση στον μισθό τους να επέλθει μόνο όταν τα οικονομικά του κράτους το επιτρέπουν.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των νοσηλευτών και καλούμε την κυβέρνηση να άρει αυτή την αδικία που εδώ και χρόνια εκκρεμεί εις βάρους τους. Επίσης ως ΕΔΕΚ, προτείνουμε την εναλλακτική επιλογή η οποία θα δώσει αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον χώρο της υγείας. Εισηγούμαστε την άμεση εφαρμογή του ΓΕΣΥ κατά φάσεις στα πλαίσια συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος κάνοντας αρχή με την εισαγωγή της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Συγκεκριμένα: Αποσυμφόρηση των εξωτερικών ιατρείων και των πρώτων βοηθειών, Ανασυγκρότηση των νοσοκομείων, αναβάθμιση αγροτικών κέντρων υγείας, ενίσχυση της προληπτικής ιατρικής και τέλος την συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν κάτω από την επίβλεψη του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Σταύρος Χατζησάββας (ΒΑ & ΜΑ) Ειδικός σε θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

Αριστίνδην Υποψήφιος Βουλευτής ΕΔΕΚ Αμμοχώστου

Δεν υπάρχουν σχόλια: