Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Τι γίνεται με τον Κύπριο που ξυλοκοπήθηκε άγρια στην Μύκονο;

Αποζημίωση που αγγίζει τις 300.000 ευρώ και μηνιαία καταβολή 1000 ευρώ για τουλάχιστον δύο χρόνια θα λάβει η οικογένεια του 32χρονου Κύπριου που τον περασμένο Σεπτέμβριο ξυλοκοπήθηκε άγρια από υπάλληλο σεκιούριτι έξω από κλαμπ της Μυκόνου.

Η οικογένεια του Βαγγέλη Πέππου ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, διασωληνωμένος με μηχανική υποστήριξη μετά από επτά μήνες κατάφερε να κερδίσει την αγωγή ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη μεταφορά του 32χρονου από το νοσοκομείο της Λευκωσίας σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στην Ιερουσαλήμ.
Την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είχε καταθέσει στο Πρωτοδικείο Αθηνών η σύζυγος του Ευάγγελου Πέππου, Αφροδίτη σε μια προσπάθεια να βρεθούν τα χρήματα να μεταφερθεί ο νεαρός στο κέντρο αποκατάστασης καθώς όπως λένε οι γιατροί είναι η ύστατη προσπάθεια και η μοναδική ελπίδα για να ξυπνήσει από το κώμα και να μπορέσει να αντιδράσει νευρολογικά.
Μάλιστα, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Hadassah – IMER της Ιερουσαλήμ που επελέγη από τους γιατρούς, θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και στο παρελθόν είχαν νοσηλευτεί εκεί ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης, ο οποίος είχε δεχθεί σφαίρα από καλάσνικοφ στην επιχείρηση των Ζωνιανών, όπως επίσης και η 16χρονη Μυρτώ που είχε δεχθεί επίθεση στην Πάρο από τον Πακιστανό βιαστή της.
Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση 1715/2016  του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που φέρει ημερομηνία 31 Μαρτίου 2016, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην άγρια ιστορία της Μυκόνου που μετέτρεψε σε ζωντανό – νεκρό τον άτυχο Κύπριο, υποχρεούνται να καταβάλλουν “εις ολόκληρον ο καθένας τους στην αιτούσα α) ως δικαστική συμπαραστάτρια του παθόντος συζύγου της Ευάγγελου Πέππου το ποσό των 267.660 ευρώ για τα νοσήλια και το ποσό  των 15.000 ευρώ για τα έξοδα του συνοδεύοντος προσώπου και β) ατομικά στην ίδια το ποσό των 1080 ευρώ”.
Την ίδια ώρα, ο σεκιουριτάς  που τραυμάτισε σοβαρά τον Πέππο, παραμένει προφυλακισμένος στις δικαστικές φυλακές Χίου περιμένοντας την υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο και να δικαστεί για το άγριο σκηνικό στο κλαμπ του Νησιού των Ανέμων.
Ο συνήγορος της οικογένειας Πέππου κ. Βαγγέλης Γεωργακοπουλος μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως “H εν λόγω απόφαση αποτελεί μία πρώτη δικαίωση για τον άτυχο Βαγγέλη. Ελπίζω η θεραπεία που θα ακολουθήσει να συμβάλλει στην αποκατάστασή του και στην βελτίωση της υγείας του. Ο αγώνας του, σε κάθε επίπεδο, συνεχίζεται”. 
Στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων  που κατέθεσε στις 30.12.15 η σύζυγος του 32χρονου ξετύλιγε όλο το σκηνικό που παρέσυρε σε μια καταστροφική δίνη την οικογένεια της και τους άλλαξε μια για πάντα τη ζωή. Μάλιστα ανέφερε πως ο σύζυγος της μετά τον ανελέητο ξυλοδαρμό, δεν ξύπνησε ποτέ…

Παρέμεινε για έναν μήνα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριάσειου νοσοκομείου, διασωληνωμένος, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Νευροχειρουργική Κλινική σε κώμα και χωρίς να έχει καμία επαφή με το περιβάλλον.
«Μετά την αντιμετώπιση μιας λοίμωξης αποφασίσαμε να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας καθόσον αφενός μεν οι συνθήκες νοσηλείας του στην Κύπρο είναι καλύτερες, αφού εξαιτίας των γνωστών οικονομικών προβλημάτων στην Ελλάδα και δη στο Θριάσειο όπου νοσηλευόταν παρουσιάζουν ελλείψεις ακόμα και σε αναγκαία ιατρικά υλικά ενώ οι θάλαμοι όπου νοσηλεύονται οι ασθενείς είναι υπερπλήρεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από τα λεγόμενα νοσοκομειακά μικρόβια και τις λοιμώξεις, όπως συνέβη στον σύζυγό μου, αφετέρου εκεί είναι η κατοικία των γονέων του και πεθερικών μου οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την παραμονή τους στην Αθήνα», διευκρινίζει.
Έτσι, στις 19 Οκτωβρίου μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στη Νευροχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Στις 7 Δεκεμβρίου ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής με έγγραφό του χαρακτηρίζει την κατάσταση του ασθενούς «κρίσιμη έως και ασταθής» και επισημαίνει ότι πρέπει να μεταφερθεί στο κέντρο αποκατάστασης το συντομότερο δυνατό. Η σύζυγός του επικοινώνησε με το νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ, έστειλε τις εξετάσεις και τις γνωματεύσεις των γιατρών και το νοσοκομείο απάντησε ότι δέχεται τη μεταφορά του 32χρονου, επισυνάπτοντας τους οικονομικούς όρους της νοσηλείας.
Αυτά είναι και τα χρήματα που ζητάει η Αφροδίτη Κλεάνθους από τους υπεύθυνους του κέντρου και της εταιρείας σεκιούριτι. Ειδικότερα ζητούσε «να υποχρεωθούν οι αντίδικοι να μας καταβάλουν:
Α) Ποσό τουλάχιστον 267.660 ευρώ για τη νοσηλεία του συζύγου μου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassan – IMER της Ιερουσαλήμ.
Β) Ποσό τουλάχιστον 15.000 ευρώ για την κάλυψη των δαπανών μεταφοράς, διαμονής, διατροφής κ.λ.π. του προσώπου που θα συνοδεύει τον σύζυγό μου στο νοσοκομείο, το οποίο θα είναι η μητέρα του.
Γ) Ποσό τουλάχιστον 150.000 ευρώ (ρητώς επιφυλασσόμενος για το επιπλέον ποσό της εν λόγω αξίωσης, η οποία συνολικώς υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ) ως αποζημίωση ενόψει της αναπηρίας του συζύγου μου, το είδος αυτής, τις συνέπειες που επιφέρει καθώς και τη νεαρότατη ηλικία του συζύγου μου, 30 ετών, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 931 Α.Κ. με την οποία καθιερώνεται η εν λόγω αυτοτελής αξίωση». Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, συνεδρίασε στις 10 Φεβρουαρίου, και με στην απόφαση της 31ης Μαρτίου αναφέρει πως πρέπει οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση να καταβάλλουν εις ολόκληρον ο καθένας 267.660 ευρώ για τα νοσήλεια, 15.000 ευρώ για τα έξοδα του συνοδεύοντος προσώπου αλλά και ατομικά στην Αφροδίτη Κλεάνθους το ποσό των 1080 ευρώ μηνιαίως. Χρήματα τα οποία σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας θα λαμβάνει για τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι την εκδίκαση της αγωγής.


το πρώτο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: