Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Απεργία αποφασίζουν σήμερα οι νοσηλευτές



Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) πραγματοποιεί Παγκύπρια Γενική Συνέλευση, στις 1600, στη Λεμεσό, κατά την οποία  αναμένεται να καλέσει τα μέλη της να εγκρίνουν την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για επ` αόριστον απεργία εκτός και αν προκύψει κάποια άλλη εξέλιξη, καθώς θα προηγηθούν διαβουλεύσεις με τη μεσολάβηση του Προέδρου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Παθόντων και Φίλων Μάριο Κουλούμα.


Προηγουμένως, στις 10 το πρωί η ΠΑΣΥΝΟ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Παθόντων και Φίλων Μάριο Κουλούμα, ο οποίος αφού ακούσει τους νοσηλευτές, θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη, ασκώντας ρόλο διαμεσολαβητή για ρύθμιση του προβλήματος που προέκυψε, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρο Πετέλη.

Σε δηλώσεις του χθες στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πετέλης είπε ότι η κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων αποφασίστηκε το Σάββατο ομόφωνα σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Συντεχνίας.

«Όπως φαίνεται, το κράτος δεν έχει μέχρι στιγμής την πρόθεση να καθίσει σε ένα διάλογο μαζί μας παρόλο που το κόστος δεν είναι ένας από τους λόγους που δεν θέλουν να αναγνωρίσουν την επιστημονικότητα του κλάδου μας», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, εξήγησε ότι η ΠΑΣΥΝΟ έχει στα χέρια της εμπεριστατωμένη μελέτη, η οποία θα παρουσιαστεί εντός της εβδομάδας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Η μελέτη αυτή λέει ότι το κόστος για τη μετάβαση στις επιστημονικές δομές δεν ξεπερνά τα 8-9 εκ. και όχι τα 40-42 εκ., όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε δηλώσεις του. Η μετάβαση ακόμη μπορεί να γίνει σταδιακά και σε βάθος χρόνου», πρόσθεσε.

Στις αποφάσεις της η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ καλεί τα μέλη της όπως τηρούν τις οδηγίες που εκδόθηκαν από τη Συντεχνία για την επ’ αόριστον απεργία.

Επίσης, αποφασίστηκε όπως τα μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη των επαρχιακών επιτροπών δεν θα εργάζονται ως Προσωπικό Ασφαλείας αλλά θα απεργούν κανονικά. Κατά τη διάρκεια της απεργίας τα μέλη της Συντεχνίας καλούνται να παρευρίσκονται έξω από τα κατά τόπους νοσοκομεία, εκτός αν υπάρχει άλλη πληροφόρηση από τη Συντεχνία.

Επίσης η Συντεχνία ανακοινώνει ότι έχει δημιουργήσει απεργιακό ταμείο αλληλεγγύης για κάλυψη πιθανών αναγκών των μελών της. Στο ταμείο αυτό μπορούν να συνεισφέρουν συνάδελφοι, οργανωμένα σύνολα και απλοί πολίτες.

Σύμφωνα με τον κ. Πετέλη, η μείωση στους μισθούς των μελών της ΠΑΣΥΝΟ θα είναι στο 20-25%, λόγω της απεργίας.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: